Τετάρτη , 16 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων σήμερα στις 17.00 από την ΕΑΑΚ Ιωαννίνων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων σήμερα στις 17.00 από την ΕΑΑΚ Ιωαννίνων

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων καλεί σήμερα, 22/2, στις 17.00, η ΕΑΑΚ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή της, όπου -μεταξύ άλλων- τονίζονται χαρακτηριστικά τα εξής, όσον αφορά την είσοδο των ΜΑΤ στο ΑΠΘ κατά τη διάρκεια φοιτητικής κινητοποίησης:

«Οι αστυνομικοί εισέβαλλαν στην κατειλημμένη από τους φοιτητές πρυτανεία κι επιδόθηκαν σε μαζικές προσαγωγές, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις. Μάλιστα μία φοιτήτρια λιποθύμησε κατά τη σύλληψή της. Φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ακόμη και στον τελευταίο άνθρωπο, εκτός εάν εθελοτυφλεί, ποια είναι η στόχευση του μέτρου της πανεπιστημιακής αστυνομίας και πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους φοιτητές που διαμαρτύρονται.

Θέλουν διαλυμένους, αδρανείς φοιτητικούς συλλόγους για να περνούν τις πιο αντιδραστικές πολιτικές χωρίς να αντιδρά κανείς. Επιχειρούν να επιβάλλουν ένα καθεστώς φόβου μέσα στα πανεπιστήμια, να αποτρέψουν τους φοιτητές από τις συλλογικές διαδικασίες και διεκδικήσεις και να διαμορφώσουν πειθήνιους φοιτητές που δεν θα ασχολούνται με τίποτα άλλο πέρα από τις σπουδές τους, που θα κωφεύουν απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα και τις αντιδραστικές πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης.»

Δείτε Επίσης

Ευχές από Μ. Ελισάφ για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

Με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ εύχεται σε όλους ...