Πέμπτη , 24 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Συνάντηση του Δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη, με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Στύλιο

Συνάντηση του Δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη, με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Στύλιο

«Προσδοκούμε και στη δική σας στήριξη για να «τρέξουν» υποθέσεις του Δήμου Αρταίων που περνούν μέσα από τα Υπουργεία», φαίνεται να είναι το μήνυμα του Δημάρχου Αρταίων προς τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Σε μία εις βάθος ενημέρωση για τα ζητήματα, τα οποία προωθεί ο Δήμος Αρταίων και τα οποία χρειάζεται να «τρέξουν» μέσα από τα αρμόδια Υπουργεία, προχώρησε ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Στύλιο.

Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Νίκος Λιόντος, οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα της άμεσης αρμοδιότητας του Υφυπουργού, όπως το Κτηματολόγιο και οι ιδιοκτησίες στο Γλυκόριζο.

Παράλληλα, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης κοινών δράσεων σε θέματα που αφορούν τη ψηφιακή στρατηγική και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με τον Δήμαρχο Αρταίων να παρουσιάζει τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος στην κατεύθυνση για μια  έξυπνη πόλη.

Κατά τη συνάντηση, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, δεν έλειψαν και οι αναφορές στα γενικότερα θέματα που απασχολούν τον Δήμο Αρταίων και που πρέπει αναγκαστικά να περάσουν μέσα από τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να προχωρήσουν. Στα θέματα αυτά περιλαμβάνεται το Αγροδιατροφικό Πάρκο στο Πανεπιστήμιο και η ανέγερση νέου κτηρίου για τη στέγαση του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, το Επιχειρηματικό Πάρκο, το αίτημα του Δήμου για δωρεάν ρεύμα από το Πουρνάρι, αλλά και η υδροδότηση της πόλης από την Λίμνη Πουρναρίου. Άλλα επιμέρους ζητήματα που συζητήθηκαν αφορούν τα εγγειοβελτιωτικά έργα στην πεδιάδα της Άρτας, την κατασκευή νέου πάρκινγκ στην πόλη, καθώς και την παραχώρηση από την ΕΤΑΔ έκτασης για την κατασκευή του Μουσικού Σχολείου Άρτας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στα έργα υποδομής, στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, στα έργα οδικής ασφάλειας και στα έργα στήριξης των πτηνο-κτηνοτροφικών επιχειρήσεων της περιοχής.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι αυτές οι επίσημες ενημερώσεις θα πρέπει να συνεχιστούν, ώστε και οι δύο πλευρές -στο μέτρο που τους αναλογεί- να συμβάλλουν ώστε να υπάρχουν θετικές εξελίξεις για την ανάπτυξη της Άρτας. 

Δείτε Επίσης

Δ.Παπαγεωργίου-Δεν πρόκειται να παρέμβω στις διαδικασίες καμιάς παράταξης.

  Από:Γιώργος  Γκόντζος([email protected])—- Συνέντευξη στην οποία κατέθεσε  τις απόψεις  του για επίκαιρα ζητήματα του δήμου, ...