Παρασκευή , 5 Ιουλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση Μ.Ελισάφ, με τον Πρέσβη του Ισραήλ

Συνάντηση Μ.Ελισάφ, με τον Πρέσβη του Ισραήλ

Μία άκρως εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρέσβη του Ισραήλ στη χώρα μας Νoan Katz είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Τα Ιωάννινα είναι η πρώτη πόλη που επισκέπτεται ο Ισραηλινός διπλωμάτης με την ανάληψη των καθηκόντων του και αφορμή αποτέλεσε το «Γιομ Κιπούρ» μία από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές εορτές των Εβραίων.

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο συζητήθηκε πλήθος θεμάτων με σημαντικότερο την περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας.

«Συζητήσαμε τις δυνατότητες αύξησης της επισκεψιμότητας προς την περιοχή μας. Επίσης εξετάσαμε την διεύρυνση της συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού ενώ υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά του Πρέσβη για τα βήματα που κάνει η πόλη μας στις υψηλές τεχνολογίες και την καινοτομία. Συζητήσαμε επίσης την ανάγκη για την αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με το Ισραήλ, ένα θέμα που θα διερευνήσει και ο ίδιος με τις αεροπορικές εταιρείες ενώ θα συμβάλλει στην καλύτερη οργάνωση της δικής μας επίσκεψης τον Δεκέμβριο στο Ισραήλ», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Ο Πρέσβης του Ισραήλ από την πλευρά του υπογράμμισε ότι θα συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας ώστε να υπάρχει επισκεψιμότητα όλο το χρόνο.

«Βρέθηκα στα Γιάννενα με αφορμή την θρησκευτική γιορτή και διαπίστωσα ότι είχαν έρθει Εβραίοι από όλο τον κόσμο. Η πόλη αποτελεί κέντρο αναφοράς για τους Εβραίους όλου του κόσμου. Από την πλευρά μου θα κάνω κάθε προσπάθεια ώστε η συνεργασία να συνεχιστεί και να διευρυνθεί» τόνισε στις δηλώσεις του.

Το διάστημα αυτό η πόλη των Ιωαννίνων και η ευρύτερη περιοχή έχει δεχθεί πολύ μεγάλο αριθμό Εβραίων και Ισραηλινών επισκεπτών. Όπως είπε ο Δήμαρχος στην κατεύθυνση αύξηση της επισκεψιμότητας έχουν αξιοποιηθεί και οι Γιαννιώτες που ζουν στο Ισραήλ. Παράλληλα η άρση των απαγορευτικών μέτρων που ίσχυαν στο Ισραήλ δίνει και πάλι την δυνατότητα να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών.

Ο Δήμαρχος ρωτήθηκε και για τις δυνατότητες αεροπορικής σύνδεσης των Ιωαννίνων με νέους προορισμούς. «Πρέπει να γίνουν προσπάθειες προς όλες τις κατευθύνσεις. Η πανδημία δημιούργησε πολλά προβλήματα και ως ένα βαθμό ανέστειλε και τον προγραμματισμό των αεροπορικών εταιρειών. Για τον Δήμο η αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με την Γερμανία, την Κύπρο και το Ισραήλ παραμένει προτεραιότητα. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο όμως κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Παράλληλα συζητούμε και με την Aegean την ενίσχυση της γραμμής με την Αθήνα» κατέληξε.

Δείτε Επίσης

Τριήμερο δράσεων Αστρονομίας στα Ιωάννινα 11-13 Απριλίου 2024

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και Δραστηριότητες για το ευρύ κοινό Ηράκλειο Κρήτης, 1η Απριλίου 2024. Το Ινστιτούτο ...