Τρίτη , 14 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Συνάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου και του Δημάρχου Ιωαννίνων για το κτήριο της Δομπόλη

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου και του Δημάρχου Ιωαννίνων για το κτήριο της Δομπόλη

Η αξιοποίηση του κτηρίου του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο της συνάντησης που είχαν σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Κοινός στόχος Περιφέρειας και Δήμου είναι να αξιοποιηθεί το κτήριο, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια έχει εγκαταλειφθεί από το κράτος και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην οποία αρχικά είχε παραχωρηθεί.

Σήμερα το πιο σοβαρό θέμα που πρέπει να επιλυθεί σχετίζεται με μία εκ νέου παραχώρηση από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου στον Δήμο Ιωαννιτών, γεγονός με το οποίο συμφωνεί και η Περιφέρεια Ηπείρου.

Αυτό έγινε σαφές στη σημερινή συνάντηση, ενώ διαπιστώθηκε ότι με ΦΕΚ από το 2001 το κτήριο χαρακτηρίζεται ως κέντρο διοίκησης και παράλληλα ορίζονται οι όροι δόμησης.

«Τον Φεβρουάριο του 2001 ο τότε Υπουργός, μετά από πρόταση του Γενικού Χωροταξικού Συμβουλίου, προχώρησε σε απόφαση με την οποία καθορίζει τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο για ανέγερση κτηρίου διοίκησης. Καθορίζει επίσης και τους όρους δόμησης. Αυτό δίνει άλλες δυνατότητες για την αξιοποίηση. Είναι σημαντικό ότι ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για κτήριο διοίκησης. Εμείς συμφωνούμε το κτήριο να αξιοποιηθεί από τον Δήμο στο πλαίσιο που εκείνος σχεδιάζει», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, από την πλευρά του, ανέφερε ότι η συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου σε σοβαρά θέματα είναι υποδειγματική.

«Έχουμε πει επανειλημμένα ότι η συνεργασία όλων των φορέων του τόπου είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά και να ξεπεράσουμε προβλήματα. Η συνεργασία δήμου και περιφέρειας είναι υποδειγματική. Έτσι και στο συγκεκριμένο θέμα, μετά από συζητήσεις και με βάση όλα τα δεδομένα, ιεραρχούμε τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν. Παρακολουθούμε όλες τις συζητήσεις που γίνονται. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο παραχώρησης. Δεν είναι εύκολη η παραχώρηση αυτή. Ωστόσο, έχοντας ως βασικό άξονα την δημιουργία διοικητικού κέντρου, μπορούν να γίνουν κι άλλα πράγματα που θα σηματοδοτούν την ιστορία του κτηρίου. Το βασικό είναι να ολοκληρωθεί η παραχώρηση και σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα», ανέφερε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Κατέληξε τονίζοντας ότι η σημερινή αρχή από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων της έδειξε το ενδιαφέρον της για το συγκεκριμένο ακίνητο και την αξιοποίησή του.

Δείτε Επίσης

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “Συνάδελφος επιβεβαιώνει τον κοινωνικό μας ρόλο και την ανθρώπινη αποστολή μας”

Σήμερα ενημερωθήκαμε από συμπολίτη μας (τα στοιχεία του είναι στην διάθεση της Ένωσής μας) για ...