Τετάρτη , 12 Ιανουαρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Συνάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων για το κτήριο της οδού Δομπόλη

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων για το κτήριο της οδού Δομπόλη

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανακοίνωσε ότι την προσεχή Δευτέρα θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Ιωαννίνων, κ. Μωυσή Ελισάφ, προκειμένου να συζητήσουν τις προοπτικές αποκατάστασης του κτηρίου της οδού Δομπόλη, στο οποίο λειτούργησε αρχικά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ο Περιφερειάρχης έκανε μια σύντομη αναδρομή στις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει η Περιφέρεια -μέσω του Περιφερειακού Ταμείου- για την εξόφληση του δανείου που είχε ληφθεί για την ανακατασκευή της πτέρυγας που σήμερα στεγάζεται η Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων, στα έργα που είχε υλοποιήσει η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων για τη λειτουργία της Διεύθυνσης Μεταφορών και άλλων δημόσιων υπηρεσιών, τη μελέτη που είχε εκπονηθεί το 2013 από την αιρετή Περιφέρεια και δεν εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και πρόσθεσε: «Ως Περιφέρεια Ηπείρου είμαστε πιο κοντά στην υπόθεση  του παλιού Πανεπιστημίου. Βλέποντας ότι ο Δήμος Ιωαννιτών ζητά να πάρει το κτήριο για να το κάνει Δημαρχείο, θα κάνω μια συζήτηση με το Δήμαρχο τη Δευτέρα. Ως Περιφερειάρχης Ηπείρου δε θέλω ποτέ να έλθω αντίθετος με έναν άλλο φορέα και όλοι μαζί μπορούμε  να λύσουμε κάποια θέματα. Εάν τελικά  με πείσει ο Δήμαρχος ότι θα το αξιοποιήσει ο Δήμος σε οτιδήποτε σκεφθεί μπορεί να το κάνει, ενδέχεται τελικά να μην επιμείνω να παίξει ρόλο η Περιφέρεια, αν και δε σας κρύβω ότι είχαμε  φτάσει σχεδόν να τελειώσουμε το θέμα».

Δείτε Επίσης

-Μείωση κατά 68% του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης των Ιωαννίνων

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ την εβδομάδα 29 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2021, παρατηρήθηκαν πτωτικές τάσεις, ...