Παρασκευή , 10 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Αθλητικά / Συνάντηση του Θωμά Μπέγκα με μέλη του συλλόγου Πύρρος ΑμεΑ

Συνάντηση του Θωμά Μπέγκα με μέλη του συλλόγου Πύρρος ΑμεΑ

Συνάντηση με μέλη του αθλητικού συλλόγου Πύρρος ΑμεΑ είχε ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, το απόγευμα της Τρίτης, με αφορμή την αναχώρηση της παραολυμπιονίκη Ανθής Λιάγκου για τους αγώνες του Τόκιο.

Ο κ. Μπέγκας, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Ανθή, η οποία έχει χαρίσει μεγάλες επιτυχίες στον τόπο, τόνισε τη σημασία που έχει να στεκόμαστε στο πλευρό των αθλητών όχι μόνο μετά τις επιτυχίες τους, αλλά και πριν από τους μεγάλους αγώνες.

Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι αθλητές ΑμεΑ στα Γιάννινα, τόσο σε σχέση με την καθημερινότητά τους, όσο κυρίως με την έλλειψη υποδομών για τη σωστή προπόνησή τους.

Όπως έγινε γνωστό, ο Σύλλογος διερευνά τη δυνατότητα να κατασκευάσει ένα οργανωμένο προπονητήριο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των αθλητών με αναπηρία, με τον επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» να δηλώνει αρωγός της προσπάθειας αυτής, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία εύρεσης των κατάλληλων μελετητών, που διαθέτουν την εξειδικευμένη γνώση, προκειμένου το εγχείρημα να μελετηθεί με τον καλύτερο τρόπο.

Αναφορικά με τα προβλήματα πρόσβασης κι ελεύθερης μετακίνησης στο Δήμο Ιωαννιτών, τα οποία εξακολουθούν να απασχολούν τα άτομα με αναπηρία,  ο κ. Μπέγκας αναγνώρισε ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά βήματα, καθώς οι ελληνικές πόλεις δομήθηκαν πριν από πολλά χρόνια με έναν συγκεκριμένο τρόπο, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τέτοιες ανάγκες.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις τα ζητήματα αντιμετωπίζονται με ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Αυτό επιδιώξαμε ως δημοτική μας αρχή, εκπονώντας το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Είναι πλέον αποκλειστική ευθύνη της σημερινής δημοτικής αρχής να ξεκινήσει την υλοποίησή του», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας.

Δείτε Επίσης

Έναρξη αιτήσεων – εγγραφών μέσω του Προγράμματος Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών με Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας για Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών ενημερώνει ότι η ...