Πέμπτη , 23 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνεδρίασε το Συντονιστικό- Σε ετοιμότητα για έντονα καιρικά φαινόμενα

Συνεδρίασε το Συντονιστικό- Σε ετοιμότητα για έντονα καιρικά φαινόμενα

Υπό την προεδρία του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιώργου Λώλη συνεδρίασε σήμερα το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν ο καλύτερος συντονισμός και η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, φορέων και εθελοντών για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων στην διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Ο αντιδήμαρχος έκανε ειδική μνεία στη συνεργασία, ειδικά με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία έχει αποδώσει στο μέγιστο βαθμό τα προηγούμενα χρόνια.

«Στο Δήμο έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε το καλύτερο. Είναι γεγονός όμως ότι η υπηρεσία πολιτικής προστασίας έχει μεγάλες ελλείψεις και σε προσωπικό και σε μέσα» ανέφερε ο κ. Λώλης τονίζοντας ότι θα καταβληθεί η μέγιστη προσπάθεια για την αντιμετώπιση προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν.

Ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος υπογράμμισε την ανάγκη του άμεσου συντονισμού όλων, που όπως έχει αποδειχθεί, είναι καθοριστικής σημασίας στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Όπως τόνισε ο κ. Μαυρογιώργος τα ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται όλο και πιο συχνά και πρώτο μέλημα για όλους είναι να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός στις λαγκάτσες και τις αποστραγγιστικές τάφρους του λεκανοπεδίου ενώ θα γίνονται έγκαιρα παρεμβάσεις για ελεγχόμενο άνοιγμα του θυροφράγματος στο Πέραμα ώστε να περιοριστούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και η ΔΕΥΑΙ, η οποία, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της επιχείρησης Άρης Μπαρτζώκας, έχει παρέμβει για τον καθαρισμό φρεατίων ενώ έχει σε ετοιμότητα δύο αποφρακτικά μηχανήματα.

Κύμα έντονων βροχοπτώσεων

Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου τίθενται σε ετοιμότητα για το επόμενο διήμερο καθώς το Σάββατο και την Κυριακή αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις.

«Αναμένουμε μεγάλα ύψη βροχής και οφείλουμε να είμαστε σε επιφυλακή για τις επόμενες ώρες» υπογράμμισε ο κ. Μπαρτζώκας.

Δείτε Επίσης

Μπέγκας: Πρόταση για τη διατήρηση και των τεσσάρων νομικών προσώπων του δήμου Ιωαννιτών

Με την παράθεση ορισμένων κρίσιμων ημερομηνιών και γεγονότων που αφορούν τη στάση της «Ενότητας Πολιτών ...