Κυριακή , 27 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνεργασία του Δημάρχου με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας

Συνεργασία του Δημάρχου με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας

Εκτενή συζήτηση για την πανδημία και για την επιστροφή στην κανονικότητα είχε το βράδυ της Τρίτης ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία τον επισκέφθηκε στο Δημαρχείο.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης καθώς και η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα.
Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ενίσχυση των υποδομών υγείας στην περιοχή και κυρίως των νοσοκομείων που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο για την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών.
«Συζητήσαμε τα υγειονομικά θέματα της περιοχής. Μιας περιοχής που έχει την μεγάλη τύχη να διαθέτει δύο μεγάλα νοσοκομεία που στη διάρκεια της πανδημίας κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια και αντιμετώπισαν δύσκολες καταστάσεις. Βρισκόμαστε σε μία μεταβατική φάση αναπροσαρμογής των δομών υγείας και ο Δήμος θα συμβάλλει σε αυτή. Έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι δεν ξεμπερδέψαμε με την πανδημία αλλά σίγουρα έχουμε μάθει πολλά» υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.
Η βουλευτής Μαρία Κεφάλα ανέφερε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα ενίσχυσης των πρωτοβάθμιων δομών υγείας ενώ εξήρε από την πλευρά της τον ρόλο των νοσοκομείων στην διαχείριση της πανδημίας.
Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης έκανε ειδική μνεία στην συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και τον δήμαρχο σε όλο το διάστημα της πανδημίας.
«Τα δύο νοσοκομεία έχουν υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας και παρέχουν πολύ σημαντικές υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής» τόνισε ο κ. Καρβέλης.
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την συμβολή του στην διαχείριση της πανδημίας όπως επίσης απηύθυνε ευχαριστίες σε όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στα νοσοκομεία.
«Είναι πολύ σημαντικό να συνεργαστούμε και να στηρίξουμε όλες τις δομές υγείας αναζητώντας τις καλύτερες λύσεις για τους πολίτες» ανέφερε η Υπουργός ενώ εκτίμησε ότι το καλοκαίρι θα είναι καλό, με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων.

Δείτε Επίσης

Ο τερματοφύλακας Γ.Αλευράς ,θυμάται εικόνες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα και άλλες ιστορίες….

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Εγώ  ξεκίνησα να πηγαίνω γήπεδο  το 1953….Ήμουν 7 χρόνων και μια μέρα ...