Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / ΣΥΡΡΑΚΟ- Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Σεμινάριο Παραδοσιακής Μουσικής

ΣΥΡΡΑΚΟ- Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Σεμινάριο Παραδοσιακής Μουσικής

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Σεμινάριο Παραδοσιακής Μουσικής «Πέτρας Ήχοι» το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Συρράκο Ιωαννίνων το τρίημερο 1-3 Ιουλίου 2022.
Στο σεμινάριο πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια Κλαρίνου, Βιολιού και Λαούτου με εισηγητές τους Δημήτρη Κώτσικα στο τμήμα του Κλαρίνου, Γιώργο Κώτσικα στο τμήμα του Βιολιού και Νικόλα Αγγελόπουλο στο τμήμα του Λαούτου.
Τα εργαστήρια είχαν συνολική διάρκεια 12 ώρες και συμμετείχαν σε αυτά μαθητές όλων των ηλικιών από την Αθήνα, την Πρέβεζα, την Καλαμάτα, την Ισπανία (Βαρκελώνη) καθώς και τη Σουηδία (Στοκχόλμη). Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερης ομορφιάς υπαίθριες τοποθεσίες του Συρράκου και στο Συνεδριακό Κέντρο Συρράκου «Κώστας Κρυστάλλης».

Εκτός από τα εργαστήρια, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναυλία από τους εισηγητές του σεμιναρίου την Παρασκευή 1 Ιουλίου στο Συνεδριακό Κέντρο Συρράκου «Κώστας Κρυστάλλης» αλλά και να συμμετέχουν και να συμπράξουν σε ένα δυναμικό γλέντι το Σάββατο 2 Ιούλιου στο Χοροστάσι του Συρράκου.
Οι συμμετέχοντες εντυπωσιάστηκαν τόσο από το φυσικό κάλλος του χωριού όσο και από τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων και των τοπικών επιχειρήσεων.
Φωτογραφικό υλικό, βίντεο και στιγμιότυπα από το σεμινάριο μπορεί κανείς να βρει στις σελίδες του σεμιναρίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης :

Facebook : https://www.facebook.com/SyrrakoMusicSeminar
Instagram: https://www.instagram.com/syrrakomusicseminar/
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Συρράκου Γιώργο Βαΐτση, τον αντιδήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Βαγγέλη Γιωτόπουλο καθώς και όλες τις επιχειρήσεις του χωριού που αγκάλιασαν και στήριξαν αυτή τη διοργάνωση.

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...