Παρασκευή , 10 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο, για το κύμα ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας

Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο, για το κύμα ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας

Με πρωτοβουλία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ιωαννίνων τη Δευτέρα το απόγευμα, με αντικείμενο την καλύτερη εκτίμηση της κατάστασης σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους από το κύμα ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας.

Από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου τέθηκε ο κίνδυνος τα Γιάννενα να βρεθούν στο χειμώνα παγωμένα και σκοτεινά με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους εργαζόμενους, τους εμπόρους και τους επαγγελματίες του Νομού.

Παράλληλα επισημάνθηκε ότι τα όποια μέτρα έχουν εξαγγελθεί από την πλευρά της κυβέρνησης δήθεν για την ανακούφιση και στήριξη του λαού, στην πραγματικότητα φορτώνουν με νέα βάρη τη λαϊκή οικογένεια όπως οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος μέσω της θέσπισης κλιμακωτής μείωσης της επιδότησης για τις μεγαλύτερες καταναλώσεις. Επιδοτήσεις που δεν στοχεύουν στην ανακούφιση του λαού αλλά στη διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων στην ενέργεια. Παράλληλα η εκτόξευση της ακρίβειας αυξάνει το κόστος ζωής του λαού και λειτουργίας των καταστημάτων, μειώνει το διαθέσιμο λαϊκό εισόδημα. Εργαζόμενοι, επαγγελματίες και έμποροι καλούνται ακόμη μία φορά να βάλουν βαθιά το χέρι για να διασφαλιστεί ότι ο κρατικός κορβανάς θα συνεχίσει απρόσκοπτα να παρέχει ζεστό χρήμα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Επίσης η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αναφέρθηκε στην ανάγκη επιτυχίας της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 9 Νοέμβρη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για διεκδίκηση μέτρων αύξησης του λαϊκού εισοδήματος και Προστασίας του από την ακρίβεια. Στα πλαίσια αυτά κάλεσε τους αυτοαπασχολούμενους, βιοτέχνες και εμπόρους, τα σωματεία τους και την ομοσπονδία, να αξιοποιήσουν την αγωνιστική πανελλαδική πρωτοβουλία με τα δικά τους δίκαια αιτήματα ώστε να διαμορφωθεί ενιαίο μέτωπο που θα στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τα πολιτικά κόμματα της χώρας, ότι «ο λαός δεν θα σφίξει άλλο το ζωνάρι», ενώ απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση.

Τέλος το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων ενημέρωσε για τις δράσεις αλληλεγγύης που αναπτύσσει ώστε κανένας αδύναμος να μην βρεθεί μόνος του με τις συνέπειες της κρίσης, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη επαγρύπνησης μπροστά στους πλειστηριασμούς ώστε κανένας Γιαννιώτης να μην χάσει το σπίτι του.

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...