Τετάρτη , 7 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Tο Εργαστήριο Υγιεινής & Επιδημιολογίας- «ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΛΗΘΥΣΙΑΣΜΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ»

Tο Εργαστήριο Υγιεινής & Επιδημιολογίας- «ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΛΗΘΥΣΙΑΣΜΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ»

Η διάλεξη  αρχίζει σήμερα  19 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργαστηρίου Υγιεινής & Επιδημιολογίας

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κος Ευάγγελος Ευαγγέλου, επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η είσοδος στο ευρύ κοινό είναι ελεύθερη, ευπρόσδεκτη και τιμητική.

Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό.

Η κα Αννέζα Γιάλλουρου πήρε το Πτυχίο Ιατρικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2006 και στη συνέχεια ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στην Πανεπιστημιακή Β΄Χειρουργική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου στην Αθήνα. Το 2014 έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Διερεύνηση της σχέσης κυκλοφορούντων καρκινικών κυττάρων, δεικτών αποπτωτικής ομοιοστασίας και γενετικής ετερογένειας των παραγόντων που την επηρεάζουν στον κακρκίνο του μαστού- Κλινική σημασία». Πριν από την τρέχουσα ακαδημαϊκή της θέση ως Λέκτορας Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου , εργάστηκε ως Senior Clinical Fellow στο Εξειδικευμένο Κέντρο Μαστού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Royal Free στο Λονδίνο, όπου εξειδικεύθηκε στη χειρουργική ογκολογία του μαστού. Το δημοσιευμένο επιστημονικό και ερευνητικό της έργο περιλαμβάνει 30 πλήρεις δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, 6 δημοσιεύσεις περιλήψεων σε peer- reviewed διεθνή περιοδικά, καθώς και ανακοινώσεις σε διεθνή και πανελλήνια ιατρικά συνέδρια. Εκτός από το κλινικό και ερευνητικό της έργο, έχει συνεχή και ενεργό διδακτική δραστηριότητα σε φοιτητές ιατρικής, ειδικευόμενους γενικής χειρουργικής και εξειδικευόμενους στη χειρουργική ογκολογία μαστού.

Από τον Νοέμβριο του 2017, εργάζεται ως Υπεύθυνη Χειρουργός μαστού στο Εξειδικευμένο Κέντρο Μαστού του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, με πλήρη κλινικά, διοικητικά και εκπαιδευτικά καθήκοντα.

 

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments