Κυριακή , 17 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Τ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ: “ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ”

Τ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ: “ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ”

Η Τ.Ε. Ιωαννίνων του Κ.Κ.Ε. με ανακοίνωσή της καταδικάζει τον αυταρχισμό και την αστυνομική καταστολή των τελευταίων ημερών στο νομό. Η επίθεση αποτελεί κλιμάκωση της προσπάθειας παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης, και μάλιστα επιδεικνύοντας υπερβάλλοντα ζήλο.

Μετά και τις 17 Νοέμβρη, η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, με την εντολή της κυβέρνησης, κλιμακώνει σταθερά την προσπάθεια τρομοκράτησης απέναντι σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σε συνδικαλιστές, σε αγωνιστές. Στοχοποιεί στέλεχος του ΚΚΕ και εκλεγμένο μέλος Διοίκησης Σωματείου και κάνει «προειδοποιητική» προσαγωγή, 16 αστυνομικοί περικυκλώνουν 5 συνδικαλιστές που ενημέρωναν εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ. Τη χθεσινή μέρα της πανελλαδικής απεργίας, κάνει προσαγωγές σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, ανάμεσα τους δύο νοσοκομειακοί υγειονομικοί και η Γραμματέας της Τ.Ε. Ιωαννίνων.  Ταυτόχρονα, αστυνομικές δυνάμεις έβαζαν πρόστιμα 300€ σε απεργούς, συνδικαλιστές, νέους, άνεργους, δηλαδή έναν ολόκληρο μισθό στις μέρες μας! Τα τελευταία έγιναν έξω από το σούπερ μάρκετ MARKET IN, εκεί όπου πριν λίγα χρόνια έγινε όργιο καταστολής και διώξεων, εκεί όπου μπράβος επανήλθε με νέα μήνυση στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, όταν οι εργαζόμενοι αγωνίζονταν και κέρδισαν το αυτονόητο δικαίωμά τους στη δουλειά. Αστυνομικές δυνάμεις, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ασφαλίτες έκαναν με το παραπάνω αισθητή την παρουσία τους γύρω από το Εργατικό Κέντρο και τα γραφεία του ΚΚΕ, όπως και σε άλλα σημεία της πόλης. Αστυνομικές δυνάμεις κινήθηκαν μέχρι τη Βιομηχανική Περιοχή να «δώσουν το παρόν τους» σε όλες τις συμβολικές συγκεντρώσεις των σωματείων του Εργατικού Κέντρου και δε δίστασαν να μπουν με περιπολικά μέσα στους χώρους των δύο νοσοκομείων που πραγματοποιήθηκαν συμβολικές συγκεντρώσεις υγειονομικών και ταξικών σωματείων.    Σε άλλο σημείο της πόλης εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό σε ομάδα νέων και χτυπάνε στο ψαχνό. Τις τελευταίες μέρες γίνονται και μεμονωμένες προς το παρόν προσπάθειες τρομοκράτησης  κατά  μόνας…

Πριν ακόμη ψηφιστεί ο νόμος για την καταστρατήγηση του δικαιώματος της απεργίας, που ακόμη και η Κυβέρνηση σκέφτεται πότε θα τον φέρει για ψήφιση, στα Γιάννενα οι δυνάμεις καταστολής ηγήθηκαν στην προσπάθεια κατάργησης  του δικαιώματος των συνδικαλιστικών  οργανώσεων να ενημερώνουν τους συναδέλφους τους, να τους καλούν να οργανωθούν στα σωματεία τους για να παλέψουν. Φυσικά, η προσπάθεια τους να παρεμποδιστεί και η συνδικαλιστική δράση, έπεσε στο κενό.

Είναι βέβαιο ότι η καταστολή θα ενταθεί προκειμένου να περάσουν τα νέα μέτρα δια πυρός και σιδήρου. Γιατί η αστική τάξη γνωρίζει πολύ καλά ότι όταν ο φόβος σπάει οι εργάτες που δεν έχουν τίποτα να χάσουν θα παλέψουν  για τη ζωή και τα δικαιώματά τους, αυτών και των παιδιών τους.  Γι’ αυτό βιάζονται να πάρουν μέτρα καταστολής, για να τσακίσουν την αναμενόμενη εκδήλωση της  οργής και της δυσαρέσκειας,  γιατί υπάρχει ελπίδα.

Ο λαός, η νεολαία γνωρίζουν πολύ καλά ότι η καταστολή τους είναι απαραίτητη για να περάσουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα. Για αυτό και οι παραπάνω ενέργειες όχι μόνο δε φοβίζουν, αλλά εξοργίζουν όλο και περισσότερο κόσμο.

Ο λαός και η νεολαία έχουν βγάλει συμπεράσματα από τη διάρκεια της πανδημίας. Ξέρουν καλά ποιος είναι απέναντι τους και ποιος είναι δίπλα τους στους καθημερινούς αγώνες για τη ζωή, την υγεία, την οικογένεια τους και τα δικαιώματα τους. 

Δεν μπορεί να κρυφτεί πια πως ο ζήλος της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών δεν είναι η «προστασία της υγείας», αλλά η καταστολή των αγώνων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων. Κάτω από το όποιο σκηνικό σύγκρουσης κι αν προσπαθεί να στήσει η κυβέρνηση με τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς έχει στο ακέραιο την ευθύνη, για την κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας και για την παντελή έλλειψη των αναγκαίων μέτρων σε χώρους δουλειάς, που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και εκατοντάδες θανάτους.

Ο γιαννιώτικος λαός δεν έχει καθόλου ανάγκη τις δυνάμεις καταστολής να κυνηγάνε κομμουνιστές και αγωνιστές, έχει ανάγκη από υγειονομικό προσωπικό που να γιατρεύει ασθενείς covid και όλες τις άλλες ασθένειες που δε σταμάτησαν εν μέσω πανδημίας!

Οι προσαγωγές κομμουνιστών και συνδικαλιστών δεν προσφέρουν καμία ανάσα στην υγεία του λαού, οι «προσαγωγές» ιδιωτικών κλινικών, ιδιωτών γιατρών στο δημόσιο σύστημα Υγείας, μπορούν να δώσουν ανάσα σε εκατοντάδες ασθενείς που έχουν αναβάλει χειρουργεία και θεραπείες, που φοβούνται να πάνε στα νοσοκομεία, μη νοσήσουν από covid.

Η Τ.Ε. Ιωαννίνων καλεί κάθε τίμιο γιαννιώτη, νέο που αγανακτεί με την κατάσταση που βιώνει στην πόλη των Ιωαννίνων, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, να οργανωθεί και να παλέψει μέσα από τα σωματεία, από μαζικούς φορείς, από συλλόγους νεολαίας για την υγεία όλων μας, για τα σύγχρονα δικαιώματα, για τη ζωή που μας αξίζει.

Απαιτούμε:

  Να ανακληθούν τώρα όλα τα πρόστιμα στους απεργούς και συνδικαλιστές.

  Να αποσυρθούν  οι κατηγορίες σε συλληφθέντες.

  Να σταματήσουν οι προληπτικές προσαγωγές

Δείτε Επίσης

Ενημέρωση για πανδημία, απορρίμματα και σχολεία του Δημάρχου Μ. Ελισάφ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι εξελίξεις στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και ...