Πέμπτη , 1 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ / Tablets για τους μαθητές από τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Ιωαννιτών

Tablets για τους μαθητές από τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Ιωαννιτών

Αρωγός των σχολείων και των μαθητών στέκεται για μία ακόμη φορά ο Δήμος Ιωαννιτών. Με καταγεγραμμένες τις πραγματικές ανάγκες από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης όπως αυτές διαβιβάστηκαν, οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχώρησαν στην έγκριση και διάθεση των απαιτούμενων κονδυλίων ώστε να γίνει η προμήθεια tablets.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ επεσήμανε ότι ο Δήμος ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού και καλύπτει το κόστος για τον απαραίτητο εξοπλισμό της τηλεκπαίδευσης αποδεικνύοντας, χωρίς λαϊκισμούς, ότι η διασφάλιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας με τους καλύτερους όρους αποτελεί βασική του προτεραιότητα.

Το ενδιαφέρον άλλωστε για την εκπαιδευτική κοινότητα αποτυπώνεται στην διαρκή προσπάθεια αναβάθμισης των σχολικών μονάδων και επίλυσης προβλημάτων.

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε να πιστώσει στους λογαριασμούς των σχολικών μονάδων επιπλέον ποσό 19.000 ευρώ ώστε να γίνει η προμήθεια 190 tablet, όπως έχει αιτηθεί με σχετικά έγγραφα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Η πίστωση του ποσού αυτού θα γίνει την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου.

«Στεκόμαστε δίπλα στα σχολεία και τους μικρούς μαθητές οι οποίοι βρίσκονται το διάστημα αυτό εκτός κανονικής εκπαιδευτικής διαδικασίας και προσπαθούμε να τους διευκολύνουμε στο μέτρο του εφικτού», ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Βασίλης Τσαμπαλάς.

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την πλευρά της διέθεσε το ποσό των 15.000 ευρώ ώστε να καλυφθούν ανάγκες των μαθητών.

Όπως αναφέρει η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Φιλιώ Νόκα-Ζαράχη, «το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε  συνεργασία με το Δήμαρχο Ιωαννίνων και τους αρμόδιους φορείς της Εκπαίδευσης,  εκτιμώντας την ανάγκη ενίσχυσης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης  και ύστερα από ομόφωνη απόφαση του, διέθεσε το ποσό των 15.000,00 για την προμήθεια εξοπλισμού των σχολείων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τηλεκπαίδευσης των μαθητών/τριών (προμήθεια τάμπλετ- προμήθεια δεδομένων internet).  Τα ποσά θα κατατεθούν στα ταμεία των σχολείων προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική αγορά που σήμερα πλήττεται. 

Περισσότερο ενισχύονται τα σχολεία της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης  καθώς και το 2ο Γυμνάσιο – Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, λόγω των αυξημένων αναγκών τους.

Εκ μέρους των μελών της Σχολικής Επιτροπής ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα, με την ευχή να ξανασμίξουν οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους και να γεμίσουν χαμόγελα και αγάπη τα σχολεία τους που τόσο πολύ στερήθηκαν. Προσωπικά εύχομαι υγεία, αισιοδοξία και ελπίδα για καλύτερες μέρες».  

Δείτε Επίσης

278 χιλιάδες κιλά ρούχα και υποδήματα ανακυκλώθηκαν στους μωβ κάδους

278 χιλιάδες κιλά ρούχα και υποδήματα ανακυκλώθηκαν στον ενάμισι χρόνο λειτουργίας των μωβ κάδων στο ...