Πέμπτη , 16 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Η Ταξική Ενότητα Ιωαννίνων καλεί στην απεργία της 26ης Νοέμβρη

Η Ταξική Ενότητα Ιωαννίνων καλεί στην απεργία της 26ης Νοέμβρη

Κάλεσμα σε όλους και όλες για συμμετοχή στην απεργία της 26ης Νοέμβρη απευθύνει η Ταξική Ενότητα Ιωαννίνων στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:

«ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ 26/11 | 10.30 π.μ. | Ε.Κ.Ι.

Ακάθεκτη συνεχίζεται η επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ και του κεφαλαίου σε όσα δικαιώματα έχουν απομείνει στην εργατική τάξη μετά από τις επιθέσεις των μνημονιακών κυβερνήσεων της περιόδου 2010-2019.

Το αντεργατικό ν/σχέδιο Βρούτση αποτελεί την πιο αποφασιστική επίθεση που έχει γίνει μέχρι σήμερα στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες. Ένα νέο αντεργατικό και αντισυνδικαλιστικό χτύπημα, ενάντια στο οποίο πρέπει να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις! Χτίζουν πάνω στα όσα εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, εδώ και οκτώ μήνες, κι ενώ η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει ξεκινήσει μια άνευ προηγούμενου δομική αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων. Προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα τοπίο, μέσα στο οποίο οι μεγαλοεπιχειρηματίες ανταμείβονται με επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, ενίσχυση της κερδοφορίας, αλλά και αποζημιώσεις από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Όλα αυτά τη στιγμή που η εργατική τάξη βιώνει την εξάπλωση της πανδημίας στους χώρους εργασίας, μαζί με τις απολύσεις, την εργασιακή εφεδρεία, το μισό μισθό, την εντατικοποιημένη τηλεργασία, την εκτίναξη των ελαστικών ωραρίων και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

Το όργιο καταστολής, η βιομηχανία προστίμων και η επιστράτευση των παπαγάλων των ΜΜΕ, που είδαμε όλες τις προηγούμενες μέρες, φανερώνουν μόνο το πολιτικό αδιέξοδο και τον πανικό στον οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση. Η παρουσία χιλιάδων αστυνομικών, η σωματική βία, το κυνηγητό αγωνιστών σε γειτονιές πολλές ώρες μετά τη διάλυση των διαδηλώσεων του Πολυτεχνείου- που θεωρούνταν ο στόχος της ΕΛΑΣ- και το τσουβάλιασμα διαδηλωτών, ακόμα και μέσα σε κλειστούς χώρους, δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία: το τελευταίο που την απασχολεί είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. 

Στόχος τους: το τσάκισμα του 8ωρου/40ωρου, η εδραίωση της ευέλικτης εργασίας και η εκτίναξη της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στα ύψη, στο όνομα της «διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας στον ιδιωτικό τομέα». Η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις ορέξεις του ΣΕΒ, των επιχειρηματιών και της ΕΕ προσπαθεί να νομιμοποιήσει όλα όσα εφαρμόζουν ή προσπαθούν να εφαρμόσουν στους χώρους δουλειάς. Επιδιώκει να διαλύσει τα σωματεία και να παρεμποδίσει τη συμμετοχή των εργαζομένων στους αγώνες για τη διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής. Θα μας βρει απέναντι τους. Δε μας φοβίζει ούτε με τα πρόστιμα ούτε με τις συλλήψεις.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Θέλουν να μας βάλουν στο γύψο! Δεν πρέπει να του κάνουμε τη χάρη! Όχι μόνο γιατί το οκτάωρο και η συνδικαλιστική δράση δεν πρέπει να στηθούν στο εκτελεστικό απόσπασμα του νέου νόμου Βρούτση. Αλλά και γιατί έχει έλθει η ώρα να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και πραγματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πιάνοντας το νήμα, λοιπόν, από τη μάχη που δόθηκε την ημέρα του Πολυτεχνείου, που ήταν μια σημαντική παρακαταθήκη αγώνα, ένα ιδιαίτερα ελπιδοφόρο μήνυμα ότι απέναντι στον φόβο της πανδημίας, το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταστολής, ο αγώνας μας θα συνεχιστεί. Η κυβέρνηση όχι μόνο δε θα φιμώσει την εργατική τάξη και τις οργανώσεις της, αλλά θα βρει μπροστά της τον δίκαιο αγώνα για ζωή και υπεράσπιση των εργασιακών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων της. Η εργατική τάξη θα σταθεί όρθια για να συνεχίσει να κρατάει όρθια την κοινωνία.

Να μην περάσει ο αντεργατικός αντισυνδικαλιστικός νόμος Βρούτση. Όχι στην κατάργηση του 8ώρου και της απεργίας. Όχι στη δίωξη των αγώνων και του ταξικού συνδικαλισμού. Κάτω τα χέρια από τους αγώνες, τις καταλήψεις, τις διαδηλώσεις και την απεργία. Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων να πάρει αγωνιστική απόφαση για συγκέντρωση- διαδήλωση την Πέμπτη 26/11/20, στις 10.30 π.μ. στο Ε.Κ.Ι.

Τώρα και όχι αύριο διεκδικούμε:

  • Δωρεάν, μαζικά και τακτικά τεστ στον λαό.
  • Προσλήψεις στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια.
  • Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, επενδύσεις σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες.
  • Δημόσια Δωρεάν υγεία για όλους και όλες.
  • Ανατροπή και ακύρωση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων- Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο.
  • Απαγόρευση απολύσεων- Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πλήρη δικαιώματα- Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους.
  • Πλήρης κάλυψη των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών στην εστίαση και στον πολιτισμό με ευθύνη της εργοδοσίας.
  • Κατάργηση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων της πρώτης κατοικίας.
  • Όχι επιβίωση- Ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια


Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 26/11, στις 10.30μ.μ., στο Ε.Κ.Ι.»

Δείτε Επίσης

Χ.Ματσούκας: (ΕΤΕΠ Τομέα Υγείας του Παιδιού):Ενδιαφερόμαστε πρώτα απ’ όλα για την ασφάλεια των φοιτητών , των εργαζόμενων και των δομών-Έχουμε σαν όπλο μας το εμβόλιο.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- “Ο κόσμος έχει κουραστεί , και οι φοιτητές και εμείς έχουμε κουραστεί στα ...