Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024
Αρχική / Πολιτική / Την παρέμβαση Μέτσολα για την άδικη κράτηση Μπελέρη, ζήτησε ο Μ. Κεφαλογιάννης

Την παρέμβαση Μέτσολα για την άδικη κράτηση Μπελέρη, ζήτησε ο Μ. Κεφαλογιάννης

Για τη συνάντηση που είχε στις φυλακές των Τιράνων με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, ενημέρωσε την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, και την εισηγήτρια της Έκθεσης για την ένταξη πορεία της Αλβανίας, Ισαμπέλα Σάντος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Σύνδεσης και Σταθερότητας ΕΕ-Αλβανίας, Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κατά τη συνάντησή τους, που έγινε στις Βρυξέλλες, ζήτησε από την κ. Μετσόλα «να αναλάβει πρωτοβουλία για να τερματιστεί άμεσα η άδικη και μεροληπτική μεταχείριση κατά του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας» και ενημέρωσε γενικότερα για τον ταξίδι και τις επαφές που πραγματοποίησε στην Αλβανία.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε στις φυλακές Τιράνων τον κ. Μπελέρη, «ένα διακεκριμένο στέλεχος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, που παραμένει προφυλακισμένος κατά παράβαση κάθε έννοιας του Κράτους Δικαίου και συνιστά μία κατάφωρα άδικη και μεροληπτική μεταχείριση ενός εκλεγμένου δημάρχου», μία «συνεχιζόμενη προφυλάκιση» που «δημιουργεί έντονη ανησυχία και εύλογα ερωτήματα ως προς την ύπαρξη πολιτικών σκοπιμοτήτων από πλευράς των αλβανικών αρχών», μία απόφαση «που εμποδίζει την ανάληψη των καθηκόντων του Φρέντη Μπελέρη ως Δήμαρχος Χειμάρρας και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση των πολιτών που τον εξέλεξαν στο δημαρχικό αξίωμα της πόλης τους».

Κατά τη επίσκεψή του στα Τίρανα, ο κ. Κεφαλογιάννης συναντήθηκε, επίσης, με αξιωματούχους της αλβανικής κυβέρνησης και τον Αλβανό συμπρόεδρο της Μικτής Επιτροπής ΕΕ-Αλβανίας, Taulant Balla, στους οποίους έθεσε «το ζήτημα της άδικης και συνεχιζόμενης προφυλάκισης του Φρέντη Μπελέρη», όπως αναφέρεται στη ανακοίνωση.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Σύνδεσης και Σταθερότητας ΕΕ-Αλβανίας, «συναντήθηκε στα Τίρανα με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο και τον Βαγγέλη Ντούλε, βουλευτή του αλβανικού κοινοβουλίου και εκπρόσωπο της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία».

Δείτε Επίσης

Β.Τσίρκας-“Ο ΣΥΡΙΖΑ  έχει  καταθέσει  μια πειστική ,εναλλακτική  πρόταση  με στόχο την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών.”

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Έχουμε καταθέσει ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα  και νομίζω ότι  η ...