Πέμπτη , 31 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / «Κατά της λογικής αποδυνάμωσης των νοσοκομείων αναφοράς στην Ήπειρο» τάσσεται η Ν.Ε. Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής

«Κατά της λογικής αποδυνάμωσης των νοσοκομείων αναφοράς στην Ήπειρο» τάσσεται η Ν.Ε. Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τη μετακίνηση γιατρών από το ΠΓΝΙ:

«Την ώρα που Ε.Σ.Υ., γονατισμένο από τον φόρτο εργασίας που έχει δεχθεί λόγω της πανδημίας, προσπαθεί με τις όποιες δυνάμεις έχει να αντεπεξέλθει. Την ώρα που το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, πέρασε μία περίοδο δουλεύοντας πέραν των δυνατοτήτων του, η κυβέρνηση αποφάσισε, εκτός της ψυχολογικής στήριξης που θα τους παρέχει αντί δώρου Χριστουγέννων κατά τη δήλωση του υπουργού, αλλά και την ενίσχυσή του με προσωπικό, να το αποδυναμώσει κι άλλο στερώντας από αυτό 6 γιατρούς τους οποίους μετακινεί με τη διαδικασία του «εντέλλεσθε».

Κατανοούμε πως ιδεολογικά η κυβέρνηση αδυνατεί να στηρίξει ένα δημόσιο σύστημα υγείας. Αδυνατούμε όμως καταλάβουμε τη λογική αποδυνάμωσης ενός νοσοκομείου αναφοράς για την Ηπειρο και όχι μόνο.

Εδώ και εννιά μήνες πανδημίας βλέπουμε την κυβέρνηση  να κουνά το δάχτυλο στους πολίτες και μόνο. Ας κοιτάξουν και την δική τους ατομική και πολιτική ευθύνη και να σταθούν πλάι σε όλους αυτούς που δίνουν την πραγματική μάχη με τον ιό. Να τους στηρίξουν πραγματικά και όχι ηθικά.

Τέλος, να δουλέψουν με σχέδιο και να αφήσουν για μία φορά στη ζωή τους, τις πελατειακές λογικές στην άκρη. Για το καλό όλων μας, για το καλό της χώρας και όχι για το κομματικό συμφέρον.»

Δείτε Επίσης

Ο τερματοφύλακας Γ.Αλευράς ,θυμάται εικόνες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα και άλλες ιστορίες….

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Εγώ  ξεκίνησα να πηγαίνω γήπεδο  το 1953….Ήμουν 7 χρόνων και μια μέρα ...