Πέμπτη , 1 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / «Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων στα όρια της παρανομίας», καταγγέλλει η Ένωση Καλλιτεχνών Ηπείρου

«Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων στα όρια της παρανομίας», καταγγέλλει η Ένωση Καλλιτεχνών Ηπείρου

Έχοντας πάρει ανοιχτή θέση μέσα από τις δράσεις της για τα τεκταινόμενα στις τέχνες και στον πολιτισμό, τόσο σε περιφερειακό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, η Ένωση Καλλιτεχνών Ηπείρου, μέσω της ακόλουθης ανακοίνωσης – καταγγελίας της, ζητά να αναληφθούν οι αρμόζουσες πολιτικές ευθύνες σχετικά με πρόσφατη απόφαση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων:

«Ενώ εκκρεμεί μια απάντηση για την διερεύνηση από το Δ.Σ. του τρόπου με τον οποίο θα υλοποιούνταν η φθινοπωρινή παραγωγή, που ανατέθηκε σε μέλος του Συμβουλίου(!), για ακόμα μια φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι/ες με μια νέα παράδοξη ανάθεση από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.

Πιο συγκεκριμένα, ενημερωθήκαμε από τη Διαύγεια για ακόμα μια απ’ ευθείας ανάθεση από την πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, κ. Κωτσαντή, για την παράσταση “Από γιορτή σε γιορτή-Η Πασκαλιά της λευτεριάς”. Μια παράσταση με προϋπολογισμό 40.000,00 ευρώ, που πρόκειται να γίνει φέτος το καλοκαίρι.

Για ακόμα μια φορά δεν υπήρξε καμία ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης, η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων έδρασε χωρίς απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, χωρίς έγκριση του προϋπολογισμού, χωρίς εισήγηση καλλιτεχνικού/ής διευθυντή/ριας και μάλιστα λίγες μόλις ημέρες πριν ανακοινωθεί ο/η νέος/νέα καλλιτεχνικός/ή διευθυντής/ρια. Η παραπάνω ενέργεια θέτει προ τετελεσμένων τόσο τον/την νέο/α καλλιτεχνικό/ή διευθυντή/ρια, όπως και όλους/ες τους καλλιτέχνες των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής.  

Καταγγέλλουμε την πολιτική του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων και καλούμε τόσο την πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, κ. Κωτσαντή, όσο και τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, κ. Ελισάφ, να απαντήσουν ανοιχτά για την παραπάνω ενέργεια.

Η Ένωση Καλλιτεχνών Ηπείρου έκανε προχθές, Τετάρτη 21/4, παρέμβαση, εικαστική και κινηματική, στην Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων, επισημαίνοντας μια σειρά από ζητήματα και αιτήματα, που έχει θέσει. Παρεμβαίνοντας σε κεντρικό σημείο της πόλης -με χρώματα για τους περαστικούς, ζογκλερικά, ποιήματα- και μοιράζοντας την ανακοίνωσή μας, καταγγέλλοντας υπουργείο και κυβέρνηση ότι δεν έχουν κανένα σχεδιασμό για τη λειτουργία καλλιτεχνικών σπουδών και πολιτιστικών χώρων, οδηγώντας τις σε αδιέξοδο και φέρνοντας τους σπουδαστές αντιμέτωπους με τον κίνδυνο να χαθεί η χρονιά τους ή ακόμα και να μην καταφέρουν να αποφοιτήσουν, η Ε.Κ.Η. έβαλε δυναμικά τα αιτήματα για:

  • Διοργάνωση διακαλλιτεχνικού φεστιβάλ
  • Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων και το Δημοτικό Συμβούλιο
  • Συμμετοχή εκπροσώπου της στο Πνευματικό Κέντρο και στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων»

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...