Πέμπτη , 7 Δεκεμβρίου 2023
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων δεσμεύεται ότι θα διεκδικήσει τη μη επιστρεπτέα χρηματοδότηση όλων των πληττόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων δεσμεύεται ότι θα διεκδικήσει τη μη επιστρεπτέα χρηματοδότηση όλων των πληττόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Μετά και την επίσημη ανακοίνωση από την Περιφέρεια Ηπείρου των αποτελεσμάτων επιλέξιμων επιχειρήσεων στο πρόγραμμα  «ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19», το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, όπως και πριν την έναρξη του προγράμματος, θα συνεχίσει να διεκδικεί τη μη επιστρεπτέα χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Όπως -έγκαιρα- σε συνάντηση του στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων, από τον οποίο ζήτησε την αύξηση του προϋπολογισμού από τα αρχικά 30 εκ.ευρώ τουλάχιστον στα 45 εκ.ευρώ, κάτι το οποίο τελικώς έγινε αποδεκτό, όπως -επίσης- πριν λίγες ημέρες ζήτησε εκ νέου χρηματοδότηση, σε συνάντηση του Προέδρου, Δρ. Δημήτριου Δημητρίου και του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, κ. Γρηγορίου Γκίκα, με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, αλλά και στην τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Οικονομίας, κ. Χ. Σταικούρα, έτσι και σήμερα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων δεσμεύεται ότι θα προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες προς την κατεύθυνση της διεκδίκησης νέου προϋπολογισμού για όσους δεν αξιολογήθηκαν και βρέθηκαν εκτός χρηματοδότησης.

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, για μια ακόμη φορά, τονίζει ότι κανείς δεν μπορεί να μείνει εκτός χρηματοδότησης και κανείς δεν μπορεί να μείνει πίσω σε αυτή την δύσκολη συγκυρία για τις επιχειρήσεις.

Για τον λόγο αυτό, το Επιμελητήριο θεωρεί υποχρέωσή του να διεκδικήσει άμεσα, με οιονδήποτε τρόπο, την παροχή βοήθειας όχι μόνο για αυτούς οι οποίοι δεν αξιολογήθηκαν και τελικώς δεν θα λάβουν χρήματα από το εν λόγω πρόγραμμα, αλλά και για όσους έχουν πραγματική ανάγκη την οικονομική βοήθεια και δεν πληρούσαν τους όρους του συγκεκριμένου προγράμματος.

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου καλεί εκ νέου τα αρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια Ηπείρου να πράξουν τα αυτονόητα και να αναζητήσουν τρόπους για να καλυφθούν οριζόντια οι ανάγκες όσων πραγματικά το δικαιούνται και το έχουν ανάγκη. Η διεκδίκηση για τη δικαίωσή τους δεν θα σταματήσει εδώ, η μη επιστρεπτέα χρηματοδότηση των επιχειρήσεων είναι η ελάχιστη ανταμοιβή τους στη συμβολή για την διάσωση της οικονομίας όλα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης.

Δείτε Επίσης

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “Συνάδελφος επιβεβαιώνει τον κοινωνικό μας ρόλο και την ανθρώπινη αποστολή μας”

Σήμερα ενημερωθήκαμε από συμπολίτη μας (τα στοιχεία του είναι στην διάθεση της Ένωσής μας) για ...