Τετάρτη , 1 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΣΤΟ ΑΠΘ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΣΤΟ ΑΠΘ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, αναφορικά με την επέμβαση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ, στον απόηχο φοιτητικής κινητοποίησης στη Θεσσαλονίκη:

«Όλοι και όλες στην διαδήλωση! Τρίτη 23 Φλεβάρη στις 6μ.μ στην πλατεία Κιλκίς!

Κάτω τα ξερά σας από τους αγώνες των φοιτητών

Η κρατική βία ενάντια στους φοιτητές στη Θεσσαλονίκη δεν θα περάσει!

Έξω ο ΑστυΝόμοςΚεραμέως-Χρυσοχοίδη από τα Πανεπιστήμια

            Το Εργατικό Κέντρο Άρτας, καταγγέλλει την βίαιη επέμβαση και επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον φοιτητών που διεκδικούν να κάνουν μάθημα!

Την Δευτέρα, από νωρίς το πρωί Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν κατάληψη στο κτίριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ με αίτημα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια οι σχολές. H απάντηση της κυβέρνησης, του υπουργείου Παιδείας και των πρυτανικών αρχών ήταν ένα νέο όργιο καταστολής σε βάρος των φοιτητών!

Οι μάσκες έπεσαν! Οι πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης έγιναν ξεκάθαρες!

            Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ένα πανεπιστήμιο που είναι κλειστό εδώ και ένα χρόνο, σε ένα πανεπιστήμιο που εδώ και ένα χρόνο οι επιστήμονες του αύριο δεν έχουν δει τις σχολές τους να λειτουργούν, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε αγωνιζόμενους φοιτητές για να διασφαλίσουν την «ομαλή λειτουργία του ΑΠΘ». Γελάει ο κάθε πικραμένος!

            Κυβέρνηση, Πρυτανικές Αρχές αντιμετωπίζουν τους δασκάλους, τους γιατρούς, τους αρχιτέκτονες του αύριο, σαν εγκληματίες!

            Αποδεικνύεται ότι για τον νόμο της Κυβέρνησης έγκλημα είναι η υπεράσπιση της Δωρεάν Παιδείας, για αυτό στέλνει τα ΜΑΤ να κρατήσουν κλειστά τα Πανεπιστήμια και προχωρεί σε προσαγωγές, βία και καταστολή εναντίον φοιτητών που θέλουν να σπουδάσουν! Προχωράει σε ανοιχτή καταστολή των συλλογικών διαδικασιών των φοιτητών.

            Με το νόμο τους και την τρομοκρατία του θέλουν να επιβάλλουν ένα πανεπιστήμιο Ανώνυμη Εταιρεία, ένα πανεπιστήμιο που η γνώση και η επιστήμη θα είναι εμπόρευμα, χωρίς ενοχλητικές φωνές που θα διεκδικούν Δωρεάν Παιδεία για ένα καλύτερο αύριο για το λαό.

            Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το αγωνιστικό φοιτητικό κίνημα, έχουν απαντήσει απέναντι στην βία και την καταστολή σε πιο δύσκολους καιρούς. Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι θα βάλει φρένο στους αγώνες. Το εργατικό κίνημα στηρίζει τους αγώνες των παιδιών της. Δεν θα δεχθούμε την μετατροπή της πανδημίας σε «γύψο» απέναντι στο λαϊκό κίνημα.

Να απελευθερωθούν όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές και να ανοίξουν οι σχολές με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.»

Δείτε Επίσης

Α.Κεχαγιάς–“Μας κράτησαν ομήρους μέσα στο Πανεπιστήμιο”—Επίθεση αγνώστων, σε άτομα μέσα στο ΑΠΘ

  Από: Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahοo.gr)—Τις  στιγμές  της  επίθεσης από άγνωστα άτομα , στην ομάδα  των ατόμων ...