Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί στην απεργία της 26ης Νοέμβρη

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί στην απεργία της 26ης Νοέμβρη

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, καλώντας στην απεργία της 26ης Νοέμβρη:

«ΩΡΑ ΜΑΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

& ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

   Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή οι εργαζόμενοι, ο λαός μας να μιλήσει. Να μην ανεχτεί άλλο να φιμώνεται η φωνή του. Να βάλει φρένο στη λογική ότι φταίει ο λαός για όλα όσα συμβαίνουν. Τώρα πρέπει να δώσουμε συλλογική, μαζική, μαχητική απάντηση.

    Στις 26 Νοέμβρη Απεργούμε! Για να προστατέψουμε τη ζωή μας, την υγεία μας, τα δικαιώματά μας από την άγρια επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων.

    Η αποφασιστική στάση των συνδικάτων και των εργαζομένων που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν σε όλη την Ελλάδα για τον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη, έσπασε στην πράξη τις απαγορεύσεις και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Ακύρωσε το σχεδιασμό της να βάλει στον «γύψο» τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού.

    Η κυβέρνηση έφαγε τα μούτρα της παρά το όργιο καταστολής. Αποδείχτηκε ότι ο οργανωμένος λαός, η πάλη των συνδικάτων, έχουν τη δύναμη να βάλουν ισχυρά εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, να ανοίξουν το δρόμο για να ικανοποιηθούν κρίσιμες και επιτακτικές κοινωνικές ανάγκες.

     Την ώρα που δεκάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα, που τα νοσοκομεία έχουν φρακάρει, που οι χώροι δουλειάς είναι υγειονομικές βόμβες, που η μεγαλοεργοδοσία με την κάλυψη της κυβέρνησης αποκρύπτει κρούσματα και οι εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι στην πανδημία και την εντατικοποίηση, αυτή την ώρα επέλεξε η κυβέρνηση, για  να ξεδιπλώσει την νέα αντεργατική επίθεση που της επιβάλλουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες για τα κέρδη τους.

      Αντί να πάρει μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, προωθεί νομοσχέδια που της τα έχει δώσει «ραβασάκι» ο ΣΕΒ και οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Νομοσχέδια που περιλαμβάνουν:

 • τη 10ωρη δουλειά, τη δουλειά από το πρωί ως το βράδυ με 200€ μισθό
 • τη μαύρη ανασφάλιστη και απλήρωτη δουλειά
 • την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας
 • την παράδοση της κοινωνικής ασφάλισης στους επιχειρηματικούς ομίλους
 • τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις των λαϊκών κατοικιών

Τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, δεν είναι μέτρα προσωρινού χαρακτήρα, όπως ψεύτικα υποστηρίζει. Είναι μέτρα που αποσκοπούν  στην ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης. Είναι μέτρα που θα μείνουν και μετά την πανδημία ώστε να παραμείνουν οι εργαζόμενοι το μόνιμο «υποζύγιο» που θα τροφοδοτεί τα κέρδη του κεφαλαίου.

    Από την άλλη ενώ παίρνονται μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και η πανδημία θερίζει κόσμο, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και τα εργοδοτικά σωματεία συνυπογράφουν τα σχέδια της Ν.Δ. και του ΣΕΒ.

        Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, σε όλους τους τίμιους συνδικαλιστές να σηκώσουμε το βάρος της απάντησης σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Κανείς να μη μείνει έξω από αυτόν τον αγώνα.

     Να μην αφήσουμε να περάσει ο φόβος, η τρομοκρατία, η απαισιοδοξία, η λογική «να λογαριαστούμε μετά». Το μήνυμα της Απεργίας να φτάσει παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Να οργανώσουμε αποφασιστικά την επιτυχία της απεργίας στις 26 Νοέμβρη.

Να μπουν στη μάχη περισσότεροι εργαζόμενοι.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 του ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Επίταξη τώρα όλων των ιδιωτικών δομών υγείας και ένταξή τους στο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας χωρίς δωράκια στους κλινικάρχες.
 • Μαζικές προσλήψεις γιατρών – νοσηλευτών.
 • Δωρεάν μαζικά τεστ για όλους.
 • Μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στις δομές, στα σχολεία, όπου υπάρχει ανάγκη.
 • Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα.
 • Εισόδημα για όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους.
 • Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας.
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν το δικαίωμα στην απεργία, που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις.

Απεργούμε και διεκδικούμε σταθερή δουλειά για όλους, ζωή με αξιοπρέπεια!

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα σουπερ-μάρκετ κλπ, όλοι εσείς που ζήσατε από πρώτο χέρι τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της εργοδοσίας, που βλέπετε να παίζεται κορώνα γράμματα η υγεία σας για λογαριασμό των κερδών τους, εσείς είστε αυτοί που παράγετε τον πλούτο, εσείς μπορείτε και να σταματήσετε τις αρνητικές εξελίξεις που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω. Βάλτε εμπόδια στις επιδιώξεις τους. Συζητήστε – Οργανωθείτε – Αποφασίστε. Έχετε τη δύναμη, δεν είστε μόνοι σας.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ στις 26 του ΝΟΕΜΒΡΗ είναι η ημέρα της δικής μας απάντησης.»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...