Πέμπτη , 30 Ιουνίου 2022
Αρχική / Πολιτισμός / Το ΜέΡΑ 25 τοποθετείται ως προς την απόφαση καταδίκης της ΧΑ

Το ΜέΡΑ 25 τοποθετείται ως προς την απόφαση καταδίκης της ΧΑ

Σε σχετική με την απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής το ΜέΡΑ 25 ανακοίνωσε τα εξής:

Ιστορική ημέρα της Δημοκρατίας για τον αγώνα κατά του φασισμού

«Το ΜέΡΑ25 μετά την καταδίκη των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής θα αρχίσει τον αγώνα ξανά από την αρχή εναντίον των τοξικών ιδεών τους που βρίσκονται εντός του κατεστημένου»

Αναλυτικά  ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει τα εξής :

‘ Το Τριμελές Εφετείο Αθηνών με μία ιστορική απόφαση καταδίκασε την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής για τα ειδεχθή εγκλήματά της. Τα αυγά του φιδιού καταδικάστηκαν και η λαϊκή απαίτηση οι ναζί να μπουν στην φυλακή μετουσιώθηκε σε μια ιστορική δικαστική απόφαση καθολικής καταδίκης της ναζιστικής συμμορίας.

Μετά την καταδίκη τους όμως γιορτάζουμε μόνο για λίγο την νίκη αυτή του αντιφασιστικού κινήματος, την νίκη κάθε δημοκράτη πολίτη -ούτως ή άλλως φρόντισαν και τα ΜΑΤ του κ. Χρυσοχοΐδη να μην διαρκέσει πολύ η ανάταση των πολιτών-. Αμέσως μετά συνεχίζουμε τον αγώνα μας ώστε να ξεριζωθούν οι δηλητηριώδεις ιδέες της Χρυσής Αυγής, που δυστυχώς δεν έχουν καταδικαστεί ακόμα μιας και έχουν εμποτίσει το κυβερνητικό αφήγημα, αλλά και το κυρίαρχο αφήγημα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αφήγημα ακραία ξενοφοβικό, αυταρχικό και εθνικιστικό.

Οι φασίστες, οι ναζί κατάφεραν δυστυχώς τα τελευταία χρόνια να εμποτίσουν την ελληνική κοινωνία με αυτές τις δηλητηριώδεις ιδέες. Το ΜέΡΑ25 μετά την καταδίκη των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής θα αρχίσει τον αγώνα ξανά από την αρχή εναντίον των τοξικών ιδεών τους που βρίσκονται εντός του κατεστημένου.

Σήμερα ο Παύλος, Σαχζάτ, οι Αιγύπτιοι ψαράδες, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, όλα τα θύματα των εγκληματικών πράξεων των αυγών του φιδιού, δικαιώθηκαν έστω ελάχιστα. Από αύριο αυτή τη δικαίωση μαζί με τον διαρκή αγώνα πρέπει να την μετατρέψουμε στην τελική ήττα των αποκρουστικών αυτών ιδεών. Με τον νου μας στον Παύλο και τον Σαχζάτ που σήμερα ζουν και δικαιώνονται ακόμα περισσότερο μέσα από τους αντιφασιστικούς και δημοκρατικούς αγώνες μας.’

Δείτε Επίσης

Η Banda Entopica με νέο δίσκο στη “Μουσική Κερασιά”

Από: ΕΒΙΤΑ ΘΕΟΧΑΡΗ/ EVITA THEOCHARI Ακούστε εδώ τη νέο ραδιοφωνικό αφιέρωμα στην εκπομπή Μουσική Κερασιά για την ...