Πέμπτη , 31 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Πολιτισμός / Το «Θαύμα στο Μιλάνο» στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων

Το «Θαύμα στο Μιλάνο» στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, συμμετέχοντας στο θεσμό του θερινού σινεμά, θα προβάλλει σήμερα, Τετάρτη 4 Αυγούστου, στις 21:30, στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων την ταινία του Βιτόριο ντε Σίκα «Θαύμα στο Μιλάνο» (1961), με τους: Φραντσέσκο Γκολισάνο, Έμα Γκραμάτικα, Πάολο Στόπα, Γκουλιέλμο Μπαρνάμπο, Άνα Καρένα, Μπρουνέλα Μπόβο, Άλμπα Αρνόβα.

Υπόθεση: Η γριά Λολότα μεγαλώνει ένα παιδί, τον Τοτό, που το ’χε βρει νεογέννητο κάτω από ένα λάχανο. Μετά το θάνατο της, ο Τοτό οδηγείται σ’ ένα ορφανοτροφείο, απ’ όπου βγαίνει μετά από πολλά χρόνια για να καταλήξει φιλοξενούμενος ενός περιπλανώμενουάστεγου σε μια παραγκούπολη, στην περιφέρεια του Μιλάνου. Με τη μεγάλη του καλοσύνη και αθωότητα, ο Τοτό κερδίζει τη συμπάθεια των φτωχών και τους πείθει να προσπαθήσουν να βελτιώσουν την κατάστασή τους…

Η προβολή της ταινίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων θα είναι ανοιχτό, συνεχίζοντας τις δράσεις επικοινωνίας με το κοινό της πόλης.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων
Δευτέρα – Κυριακή (εκτός Τρίτης): 08.30 – 15.30
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2651001089
www.amio.gr http://www.facebook.com/amio.gr

Δείτε Επίσης

Προβολές από τις Νύχτες Πρεμιέρας, σήμερα στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ...