Παρασκευή , 5 Ιουλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / «Together in Sport» και στο Δήμο Ιωαννιτών με νέο αθλητικό χώρο στον Κατσικά

«Together in Sport» και στο Δήμο Ιωαννιτών με νέο αθλητικό χώρο στον Κατσικά

Ένας νέος, υπαίθριος και πλήρως εξοπλισμένος αθλητικός χώρος δημιουργήθηκε στον Κατσικά, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχουν συνάψει ο Δήμος Ιωαννιτών με τη ΜΕΤΑδραση και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, η Πρόεδρος της ΜΕΤΑδρασης Λώρα Παππά και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ενώ στην τηλεδιάσκεψη που έγινε μετείχε εκ μέρους της ΕΟΕ ο πρώτος αντιπρόεδρος Στυλιανός Αγγελούδης.

Ο νέος αθλητικός χώρος δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος «Together in Sport».

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς μέσα από μία υποδειγματική συνεργασία δημιουργήσαμε έναν νέο αθλητικό χώρο. Ο αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους, πολύ περισσότερο ενώνει τα παιδιά. Αυτό λοιπόν κάνουμε πράξη και είμαστε σίγουροι ότι ο νέος αθλητικός χώρος θα εξελιχθεί σε έναν πραγματικό πυρήνα για την περιοχή», ανέφερε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ευχαριστώντας την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την ΜΕΤΑδραση και τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Νίκο Τσόλη.

«Χαίρομαι πολύ που από αυτό το πρόγραμμα και μέσα από την εξαιρετική συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών, θα μείνει αυτός ο αθλητικός χώρος στην πόλη για να αξιοποιηθεί από τον τοπικό πληθυσμό. Και εύχομαι να αποτελέσει ένα σημείο που θα φέρει κοντά και θα ενώσει τα προσφυγόπουλα με τα παιδιά της πόλης των Ιωαννίνων», δήλωσε η Λώρα Παππά, κατά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας.

Βασικός στόχος του προγράμματος «Together in Sport» είναι, μέσω του αθλητισμού τα παιδιά πρόσφυγες να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα διάφορα σπορ και τις αξίες της Ολυμπιακής Παιδείας και βεβαίως, να έρθουν κοντά με τα άλλα παιδιά της τοπικής κοινωνίας. Έτσι, με τη διάδοση αξιών όπως ο σεβασμός και το πνεύμα ομαδικότητας, ταυτόχρονα ενισχύεται η κοινωνική συνοχή και μειώνονται οι επιφυλάξεις των τοπικών κοινωνιών απέναντι στα παιδιά πρόσφυγες.

Την υλοποίηση του αθλητικού προγράμματος έχει αναλάβει η Γερμανική Ολυμπιακή Αθλητική Συνομοσπονδία (DOSB) και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με εξειδικευμένους προπονητές, υπό τον συντονισμό της ΜΕΤΑδρασης. Το «Τogether in Sport», χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) μέσω της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων της Γερμανίας (BAMF).

Στο πλαίσιο του προγράμματος, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε σταθερή βάση σε αθλητικές δραστηριότητες σε διάφορα αθλήματα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση καθώς και την οργάνωση ψυχαγωγικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων εκπαιδευτικού χαρακτήρα (επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και αθλητικές εγκαταστάσεις κ.λπ.).

Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 1.200 παιδιά έχουν λάβει μέρος στις δράσεις του συγκεκριμένου προγράμματος που υλοποιείται σε τρεις περιοχές της χώρας, την Αττική, την Καβάλα και τα Ιωάννινα.

Δείτε Επίσης

Τριήμερο δράσεων Αστρονομίας στα Ιωάννινα 11-13 Απριλίου 2024

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και Δραστηριότητες για το ευρύ κοινό Ηράκλειο Κρήτης, 1η Απριλίου 2024. Το Ινστιτούτο ...