Σάββατο , 11 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ σχολιάζει τους εμβολιασμούς εκτός λίστας

Η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ σχολιάζει τους εμβολιασμούς εκτός λίστας

Το ακόλουθο σχόλιο για τους εμβολιασμούς εκτός λίστας στα Γιάννενα δημοσίευσε η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ:

«Την ίδια ώρα που στην πόλη οι ρυθμοί εμβολιασμού είναι πιο αργοί και από τη χελώνα, που μετακινούνται υγειονομικοί για να καλύψουν με μπαλώματα τις τρύπες της κυβέρνησης στο σύστημα υγείας, που έχουν καταστραφεί στην πόλη παρτίδες εμβολίων, που τα νοσοκομεία είναι στα όριά τους, με ελλιπές προσωπικό, που δεν έχει ληφθεί μισό μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό στους χώρους δουλειάς, η κύβερνηση δίνει  το “ελεύθερο”, να μπορεί να κάνει η κάθε εταιρεία ό,τι θέλει!

Από την πρώτη μέρα της πανδημίας ανταγωνίζονταν οι φαρμακευτικές εταιρείες για το ποιος θα φτιάξει πρώτος την κερδοφόρα πατέντα, αντί να συνεργαστούν όλοι οι επιστήμονες και να φτιαχτεί γρήγορα φθηνό εμβόλιο για όλον τον κόσμο. Τώρα παίρνει σειρά ο ανταγωνισμός των εταιρειών για το ποιος θα εμβολιάσει πρώτος τους εργαζόμενους, αντιμετωπίζοντάς τους σαν “άλογα” στην κούρσα των κερδών.

Ο ΑΠΣΙ «Πίνδος», που φαίνεται να εμπλέκεται σε αυτό το ζήτημα, ξεχειλίζει από θράσος, όταν -με ευθύνη της μεγαλοεργοδοσίας- απέκρυβε κρούσματα και άφηνε άρρωστους τους εργαζόμενους να δουλεύουν με κορωνοϊό, να γυρνάνε σπίτια τους και να κολλάνε τις οικογενειές τους. Επεδίωξε, δε, να απολύσει εργάτη επειδή διαμαρτυρήθηκε για όλα αυτά και απήργησε. Τώρα που αναγκάστηκε να τον πάρει πίσω στην δουλειά, ύστερα από λαϊκή πίεση και δικαστική απόφαση, τον τιμωρεί εκδικητικά σε άλλο πόστο, χωρίς την ανάλογη εκπαίδευση, το οποίο η «Πίνδος» το έχει παραδώσει εξ ολοκλήρου σε εργολάβους.

Τη σφραγίδα για αυτή την ασυδοσία και τα εργασιακά κάτεργα την έχει βάλει η κυβέρνηση. Η ευθύνη δεν είναι και πάλι ατομική, όσο κι αν επιδιώκουν να ρίξουν το φταίξιμο στους εργαζόμενους. Είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Από κοινού πολεμούν με μανία κάθε εργασιακό δικαίωμα και μάλιστα φέρνουν νόμο με τις “ανατροπές του αιώνα”, φτάνοντας ακόμα και στην κατάργηση του 8ώρου.

Υπάρχει λύση. Είναι αυτό που τρέμει η εργοδοσία και το κράτος τους, η οργάνωση και η πάλη ενάντια στην αιτία της εκμετάλλευσης.» 

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...