Σάββατο , 19 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Στήριξη της απεργίας των υγειονομικών από τον Τομέα Υγείας του ΜέΡΑ25

Στήριξη της απεργίας των υγειονομικών από τον Τομέα Υγείας του ΜέΡΑ25

O Τομέας Υγείας του ΜέΡΑ25 στηρίζει την απεργία των υγειονομικών υπαλλήλων και επαναλαμβάνει το πάγιο αίτημα περί Δημόσιας Δωρεάν Υγείας για όλους, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του υγειονομικού προσωπικού του ΕΣΥ και είναι δίπλα τους σε κάθε μορφή αγώνα για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Έχουμε παρακολουθήσει στενά με θλίψη, αλλά και με αγανάκτηση, την σταδιακή αποδόμηση του συστήματος, τη συκοφάντηση των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, τις διώξεις απέναντι στους γιατρούς, που μίλησαν για την ανεπάρκεια της κυβερνητικής πολιτικής, την παράλογη και ανήθικη τρομοκράτησή τους εν μέσω πανδημίας και πραγματικά θεωρούμε ότι είναι καθήκον μας και υποχρέωσή μας να δηλώνουμε με κάθε τρόπο την αντίθεσή μας στις πολιτικές της κυβέρνησης.

Θέλουμε δε να απευθυνθούμε στους συμπολίτες μας, λέγοντας ότι η καταρράκωση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας αφορά όλους και όλες μας. Δεν αφορά μόνο τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που δίνουν μάχη αυτή τη δύσκολη στιγμή έχοντας ως μόνο όπλο το φιλότιμό τους. Αν εμείς οι πολίτες δεν τους στηρίξουμε, θα παρακολουθήσουμε αμέτοχοι τη διάλυση του ΕΣΥ και τη μετέπειτα κυριαρχία του Ιδιωτικού Τομέα, ο οποίος όμως θα πληρώνεται αδρά για τις υπηρεσίες του και θα είναι μόνο για τους έχοντες και κατέχοντες.»

Δείτε Επίσης

Ευχές από Μ. Ελισάφ για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

Με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ εύχεται σε όλους ...