Πέμπτη , 2 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑ.ΣΥ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑ.ΣΥ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

«ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ.»

Αυτό είναι το συμπέρασμα που συνάγεται, σύμφωνα με τη ΛΑ.ΣΥ. Ηπείρου, σε σχετική ανακοίνωση της οποίας επισημαίνονται τα εξής:

«Ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. Ηπείρου τοποθετήθηκε στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι η παραίτηση αυτή θυμίζει την θυσία της Ιφιγένειας για να φυσήξει εκ νέου ούριος άνεμος στο στράτευμα, ώστε να ξεκολλήσει η εκστρατεία από τον «βάλτο». Βάλτος, ο οποίος διαμορφώθηκε εδώ και πολύ καιρό, με τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της περιφερειακής αρχής, που έχει επανειλημμένα καταγγείλει η ΛΑ.ΣΥ. και που «βάθυνε» (με ευρεία δημοσιότητα) μετά τον κάλπικο σκυλοκαυγά εντυπώσεων μεταξύ του Περιφερειάρχη Ηπείρου και του επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου. Άλλωστε, πίσω από την βιτρίνα του καυγά, υπάρχει πλήρης ταύτιση με την αντιλαϊκή πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων της Ηπείρου. Αντίστοιχη ευθιξία και συγγνώμες δεν είδαμε σε πολλές προηγούμενες συνεδριάσεις, στις οποίες ο προσβλητικός και συκοφαντικός λόγος του Περιφερειάρχη και των Αντιπεριφερειαρχών Ηπείρου απέναντι στους συμβούλους της ΛΑ.ΣΥ δεν έκανε να «ιδρώσει το αυτί» κανενός από τις παρατάξεις, οι οποίες χθες ανακάλυψαν την πολιτική ευθιξία..  

Η παραίτηση – «ηρωική έξοδος» αξιοποιήθηκε για να στηθεί από την πλειοψηφία των παρατάξεων ένα σκηνικό «καθαγιασμού» του Περιφερειακού Συμβουλίου και επίκλησης νέων συναινέσεων, δημοκρατίας  και ενότητας, όπως μεταξύ Καχριμάνη – Ριζόπουλου, που πλημμύρισαν από αισθήματα συγχώρεσης και αβροφροσύνης για τις εκατέρωθεν καλές προθέσεις, αλλά και από μελοδραματικές υποσχέσεις για νέο ξεκίνημα του Περιφερειακού Συμβουλίου! Καχριμάνης και Ριζόπουλος βρήκαν αμέριστη στήριξη στην προσπάθειά τους από τον επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος  εκτίμησε ως «άτυχη στιγμή» όσα συνέβησαν, οπότε περασμένα-ξεχασμένα προς χάριν των «κοινών στόχων», αλλά και από τον επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος χαρακτήρισε ηγέτη του Περιφερειακού Συμβουλίου τον απερχόμενο πρόεδρο, πλήρως αποδεκτό από την παράταξή του.

Όντως, ο πρόεδρος ήταν ο ικανότερος στο να εξυπηρετεί εδώ και 2 χρόνια την περιφερειακή αρχή και το νομικό πλαίσιο της κυβέρνησης της ΝΔ για την αντιδημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ήταν ο πρόεδρος, ο οποίος -μαζί με τους υπόλοιπους όψιμα «εύθικτους» περιφερειακούς συμβούλους της πλειοψηφίας- ούτε έβλεπαν ούτε άκουγαν για την κατάργηση της δημοκρατίας, τις διώξεις και τις απολύσεις παραδειγματισμού στους μεγάλους εργασιακούς χώρους της Ηπείρου. Έγινε λοιπόν και ο πιο χρήσιμος,  αφού με τη «θυσία» του εκτόνωσε παροδικά την κατάσταση, ώστε να δώσει ώθηση στην ενότητα για τον επόμενο γύρο επίθεσης στο εισόδημα, στα εργασιακά δικαιώματα και στο περιβάλλον, με την επέλαση των «πράσινων» μπίζνες, μέσω των ΑΠΕ.  

Καλούμε το λαό της Ηπείρου να μην δώσει ούτε στάλα χρόνο αναμονής στην καταιγίδα που του ετοιμάζουν οι υμνητές του Ταμείου Ανάκαμψης και του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Οι μόνοι που καλούνται εδώ και χρόνια να κάνουν πραγματικές θυσίες προς όφελος μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων είναι τα λαϊκά στρώματα της Ηπείρου. Δεν πρέπει να επιτρέψουν να συνεχιστεί η σφαγή των δικαιωμάτων τους, με τη διαμεσολάβηση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Έχουν χρέος να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους και να ανατρέψουν όσους ετοιμάζονται να επιβάλλουν στα παιδιά τους δουλειά «ήλιο με ήλιο» για 550 ευρώ, χωρίς δικαιώματα και αξιοπρέπεια.»

Δείτε Επίσης

Κορονοϊός: 7.486 νέα κρούσματα σήμερα, 88 θάνατοι, 664 διασωληνωμένοι,100 κρούσματα στο Νομό Ιωαννίνων

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα Τρίτη 30 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ενημέρωση, ...