Παρασκευή , 7 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Τρίωρη στάση εργασίας σε ένδειξη στήριξης των πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων από το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Τρίωρη στάση εργασίας σε ένδειξη στήριξης των πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων από το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Την στήριξή του προς στις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις που γίνονται σήμερα, ημέρα ψήφισης του αντιεκπαιδευτικού, όπως το χαρακτηρίζει, νομοσχεδίου για την παιδεία, παρέχει το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., προκηρύσσοντας τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σήμερα, Τετάρτη 10 του Φλεβάρη, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, το οποίο εντείνει την καταστολή, θέτει νέα εμπόδια στην πρόσβαση στις σπουδές και το πτυχίο, δημιουργεί ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον εχθρικό προς τις διεκδικήσεις. Ένα νομοσχέδιο για την παιδεία που θέτει ακόμα περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, «σπρώχνει» τους νέους στα ιδιωτικά κολέγια και διαμορφώνει ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση της ΝΔ από την πρώτη ημέρα της θητείας της βήμα-βήμα διαλύει την δημόσια εκπαίδευση. Αξιοποιεί τα κλειστά πανεπιστήμια για να φέρει στη Βουλή τις αντιδραστικές διατάξεις. Επιμένει να ιεραρχεί ως μείζον ζήτημα για τα πανεπιστήμια την παραβατικότητα, όταν δεν δίνει καμία ουσιαστική λύση για τη χρόνια υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων. Αντίθετα, φέτος περικόπτει επιπλέον 8% από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ανώτατη εκπαίδευση, ενώ τα 30 εκατ. που δίνουν για πανεπιστημιακή αστυνομία σε κάποια ιδρύματα αντιστοιχεί στο 15πλάσιο του προϋπολογισμού τους!

Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη του και τις αντίστοιχες αποφάσεις των φορέων της εκπαιδευτικής και πανεπιστημιακής κοινότητας, καθώς και την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που κηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας στο Δημόσιο από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου, στηρίζει το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Περιφέρεια  Ηπείρου.»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...