Πέμπτη , 1 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Τσίπρας: Δεν υποχωρώ στις απαιτήσεις των δανειστών

Τσίπρας: Δεν υποχωρώ στις απαιτήσεις των δανειστών

Σταθερή στην απόφασή της να μην υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών εμφανίζεται η Ελληνική κυβέρνηση, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται από ΕΕ και ΗΠΑ.

Η συγκυβέρνηση ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι το υφιστάμενο πρόγραμμα δεν μπορεί να συνεχιστεί και επιμένει για συμφωνία σε «πρόγραμμα – γέφυρα» που θα διασφαλίσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του δημοσίου ως την σύναψη οριστικής συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Ως βασικό όρο σε αυτό το «πρόγραμμα – γέφυρα» περιγράφουν στο Μέγαρο Μαξίμου τη δέσμευση και των δύο πλευρών ότι δεν θα προχωρήσουν σε μονομερείς ενέργειες. Εξηγούν άλλωστε ότι μια τέτοια συμφωνία δεν δημιουργεί κόστος στους εταίρους, ενώ παράλληλα δίνει τον απαιτούμενο χρόνο για διαπραγμάτευση στις δύο πλευρές.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Real News υπογραμμίζει πως δεν πρόκειται να υποχωρήσει όσο οι δανειστές εκβιάζουν με τελεσίγραφα και επιμένουν στην αδιάλλακτη στάση.

Στόχος της Ελληνικής κυβέρνησης είναι να κερδίσει αρχικά λίγο χρόνο ώστε να μπορέσει να καταθέσει στους εταίρους ένα νέο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής και ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, αλλά και στις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση.

Στο μεταξύ, μία ημέρα πριν από την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή (αύριο, Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, στις επτά το απόγευμα), ο Αλέξης Τσίπρας είναι σε συνεχείς διαβουλεύσεις. Στις 15:00 συνεδρίασε το κυβερνητικό συμβούλιο υπό την προεδρία του ενώ θα συγκαλείται εκ νέου και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Κεντρικό θέμα είναι η οικονομία και η απόφαση για έκτακτο Eurogroup στις 11 Φεβρουαρίου με κυβερνητικές πηγές να κάνουν λόγο για μία «απολύτως αναμενόμενη» εξέλιξη και ευπρόσδεκτη από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας πρόκειται να ενσωματώσει στις προγραμματικές δηλώσεις μέτρα και πολιτικές, που θα πείθουν τις Βρυξέλλες κυρίως για τις μεταρρυθμιστικές διαθέσεις της κυβέρνησης.

newsbomb

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments