Κυριακή , 19 Ιουνίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Τσίπρας για Ήπειρο: Προτεραιότητα να μην χαθεί ανθρώπινη ζωή

Τσίπρας για Ήπειρο: Προτεραιότητα να μην χαθεί ανθρώπινη ζωή

1a1Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Βασίλη Παπαγεωργίου και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη, για την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές που πλήττονται, ενώ μίλησε και με τον αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Βασίλη Ψαθά, ειδικότερα για τον νομό Άρτας, όπου έχουν εκκενωθεί τέσσερα χωριά.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για την κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, ενώ έδωσε εντολή να φύγει αμέσως κλιμάκιο του υπουργείο Υποδομών από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού από την Αθήνα τα οποία θα εξετάσουν όλα τα ιστορικά μνημεία της περιοχής, μεταξύ των οποίων και το ιστορικό Γεφύρι της Άρτας καθώς και το τι μπορεί να γίνει με το Γεφύρι της Πλάκας που κατέρρευσε.

“Προτεραιότητα είναι να μην χαθεί ανθρώπινη ζωή”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Δημόσιας Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι αναπληρωτές υπουργοί Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ο κάμπος των Τρικάλων μετατράπηκε σε λίμνη

Ο κάμπος έχει μετατραπεί σε μία απέραντη λίμνη στο ύψος των Μεγάλων Καλυβίων, ενώ η προσπάθεια πλέον των αρχών είναι να προστατευτεί το χωριό.

Ο όγκος του νερού που κατέβασε ο Πηνειός λόγω των έντονων βροχοπτώσεων του τελευταίου 48ωρου είναι πολύ μεγάλος και πλέον τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά δύσκολα καθώς η βροχή εξακολουθεί να πέφτει στα ορεινά.

Ο Πηνειός ποταμός έχει υπερχειλίσει καλύπτοντας τη γέφυρα στα Μεγάλα Καλύβια και μεγάλο μέρος του δρόμου που ενώνει τα Τρίκαλα με την Καρδίτσα, μέσω Μαγούλας.

Στα ορεινά τα προβλήματα έχουν να κάνουν κυρίως με τις κατολισθήσεις. Μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων επιχειρούν διαρκώς, ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν πολλά.

Πηγή: trikalavoice.gr

Δείτε Επίσης

Τρεις ενημερωτικές ημερίδες για την κυβερνοασφάλεια

Τρεις ενημερωτικές ημερίδες συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ιωαννιτών και το Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια ενώ τις ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments