Παρασκευή , 8 Δεκεμβρίου 2023
Αρχική / Επικαιρότητα / ΤΖΟΥΦΗ: Απόλυτη κοροϊδία η απάντηση του υπ. Τουρισμού για την αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων

ΤΖΟΥΦΗ: Απόλυτη κοροϊδία η απάντηση του υπ. Τουρισμού για την αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων

“Στις 28 Σεπτεμβρίου κατέθεσα ερώτηση προς τον υπουργό Τουρισμού και τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών με θέμα: «Κυβερνητικά εμπόδια στην αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων και Ηπείρου». Την ερώτηση συνυπέγραψαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηπείρου (Γεροβασίλη, Μπάρκας, Κάτσης) και οι αρμόδιοι τομεάρχες (Παππάς, Νοτοπούλου).
Με την ερώτησή μας θίξαμε το διαχρονικό αίτημα των πολιτών και των φορέων της Ηπείρου για βελτίωση της αεροπορικής σύνδεσης και την ενίσχυση του Κρατικού Αερολιμένα Ιωαννίνων. Επίσης θέσαμε ερωτήματα σχετικά με πιθανές ενέργειες των συγκεκριμένων υπουργείων ώστε να διασφαλιστούν νέες πτήσεις από και προς το «Βασιλεύς Πύρρος», όπως και συγκεκριμένα μέτρα για την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών απέναντι στην κερδοσκοπία των αεροπορικών εταιριών.
Σχεδόν ένα μήνα μετά την κατάθεση της ερώτησης, μόνο ο ένας από τους δύο υπουργούς «μπήκε στον κόπο» να απαντήσει, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Ωστόσο, η απάντησή του δεν έχει καμία σχέση με τα ερωτήματα που του θέσαμε. Γενικολογίες για την ανάπτυξη του τουρισμού, ενημέρωση για καμπάνιες στο εξωτερικό, αλλά απόλυτη σιωπή για την αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων και της Ηπείρου!
Είναι πράγματι σύνηθες να απαντούν οι υπουργοί τους ΝΔ με καθυστέρηση ή και να μην απαντούν καθόλου στα ερωτήματα που καταθέτουμε στη Βουλή. Το νέο στοιχείο είναι οι απαντήσεις τους να αποτελούν απόλυτη κοροϊδία, χωρίς να σχετίζονται ούτε στο ελάχιστο με τα ερωτήματα. Δεν πρόκειται απλά για απαξίωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, αλλά για περιφρόνηση των πολιτών, των φορέων και των τοπικών κοινωνιών.”

Δείτε Επίσης

Στις 16 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Ιωαννίνων

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου θα γίνει η ορκωμοσία του νέου δημάρχου κου Θωμά Μπέγκα, των ...