Κυριακή , 13 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ / Ξεκινά το σχολικό πρωτάθλημα «Πάμε Ανακύκλωση» με τη συμμετοχή μαθητών των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων των Ιωαννίνων

Ξεκινά το σχολικό πρωτάθλημα «Πάμε Ανακύκλωση» με τη συμμετοχή μαθητών των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων των Ιωαννίνων

Ο Δήμος Ιωαννιτών, με αφορμή την έναρξη των διά ζώσης μαθημάτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενεργοποιεί το σχολικό πρωτάθλημα «Πάμε Ανακύκλωση» για το έτος 2020-2021.

Το Πρωτάθλημα πραγματοποιείται για 4η σχολική χρονιά, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης followgreen.gr/ioannina, σύμφωνα πάντα με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας. Η σχολική δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και υποστηρίζεται από την ΕΕΑΑ (σύστημα ανακύκλωσης στον μπλε κάδο), την ΑΦΗΣ Α.Ε. (εταιρεία ανακύκλωσης μπαταριών), το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει» και την Αειφορική Ηπείρου.

Φέτος, οι μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών, καλούνται να ανακυκλώσουν κάνοντας διαλογή στην πηγή τεσσάρων (4) υλικών (χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό και μπαταρίες) στους ειδικούς χάρτινους κάδους, που είναι τοποθετημένοι σε όλα τα συμμετέχοντα σχολεία.

Το σχολικό πρωτάθλημα «εγκαινίασε» σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος βρέθηκε στο συγκρότημα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Βαγγέλη Πήχα και Γιάννη Αϊβατίδη.

Όπως ανέφερε, ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες όπως αυτές που διανύουμε λόγω της πανδημίας, οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής και στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος συνεχίζονται με τη νέα γενιά να συμβάλλει καθοριστικά προς την κατεύθυνση αυτή.

«Οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της πόλης, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους μπαίνουν στο “παιχνίδι” της ανακύκλωσης, προσπαθώντας να πετύχουν το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό ανακύκλωσης, προστατεύοντας το περιβάλλον. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ελισάφ, ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους εμπλεκόμενους.

Η δράση

Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά ζυγίζονται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και το σχολείο λαμβάνει πόντους επιβράβευσης ανά κιλό και ανά υλικό. Oι επιδόσεις κάθε σχολικής μονάδας καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ» με link followgreen.gr/ioannina/contest, που είναι προσβάσιμη σε όλους. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα, μόνο για τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας, να δωρίσουν πόντους στα συμμετέχοντα σχολεία, ως ενίσχυση της προσπάθειας των μαθητών.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς και εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για να βραβευθούν όλα τα σχολεία, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Υπενθυμίζουμε πως στο Σχολικό Πρωτάθλημα 2019-2020, τα αποτέλεσμα ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά, καθώς συλλέχθηκαν πάνω από 12.000 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών, σε διάστημα 4 μηνών, από τους μαθητές των δημοτικών σχολείων.

Δείτε Επίσης

«Σημαντικός ο ρόλος των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών» ήταν το συμπέρασμα της διαδικτυακής εκδήλωσης του Δήμου Ιωαννιτών και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Ιδιαίτερα χρήσιμα και σημαντικά ήταν τα συμπεράσματα από την εκδήλωση με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολιτικές ...