Σάββατο , 27 Νοεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Υπέρ της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με τον διαγωνισμό λειτουργίας των ΣΜΑ ο Δήμος Ζίτσας

Υπέρ της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με τον διαγωνισμό λειτουργίας των ΣΜΑ ο Δήμος Ζίτσας

Δικαίωση αποτελεί για τον Δήμο Ζίτσας η ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με τον διαγωνισμό λειτουργίας των ΣΜΑ, σύμφωνα με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δικαίωση για τους πολίτες αποτελεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, που ακυρώνει την απόφαση του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Δ.Σ.Α.) Περιφέρειας Ηπείρου για το διαγωνισμό λειτουργίας και συντήρησης των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Δήμοι, που όλο αυτό το διάστημα εξέφραζαν την έντονη αντίθεσή τους στην εν λόγω απόφαση του Α.Σ.Δ.Σ.Α. είχαν στοχοποιηθεί από κάποιους που τους κατηγορούσαν πως υπεκφεύγουν των ευθυνών τους, κρυπτόμενοι πίσω από την κατάθεση εγγράφων και προσφυγών.

Επειδή εκτιμούμε πως οι «μετά Χριστόν προφήτες» το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκτίθενται, παραθέτουμε απόσπασμα από το έγγραφο (16987/18-11-2020) που είχαν συνυπογράψει τέσσερις Δήμαρχοι της Π.Ε. Ιωαννίνων (Βορείων Τζουμέρκων, Ζαγορίου, Ζίτσας και Πωγωνίου) και το οποίο είχαν  αποστείλει στο Υπουργείο Εσωτερικών.

 Οι Δήμαρχοι, κ.κ. Γιάννης Σεντελές, Γιώργος Σουκουβέλος, Μιχάλης Πλιάκος   και Κώστας Καψάλης, παραμονές της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Σ.Α. όπου θα συζητιόταν η έγκριση της μελέτης, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρεθεί εφικτή λύση, ώστε και ο διαγωνισμός να προχωρήσει, αλλά και να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των πολιτών, απέστειλαν το συγκεκριμένο έγγραφο, με το οποίο ζητούσαν από το Υπουργείο να γνωμοδοτήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Μεταξύ άλλων έθεταν και το ακόλουθο: «Με δεδομένο πως ο Εθνικός Σχεδιασμός βάζει στόχο τη μείωση της υγειονομικής ταφής στο 10% μέχρι το 2030, πως καλούμαστε εμείς από τον Πρόεδρο του Α.Σ.Δ.Σ.Α. Περιφέρειας Ηπείρου να συναινέσουμε με την ψήφο μας σε μία μελέτη  που δημοπρατεί τη διαχείριση ίδιου με το σημερινό όγκο απορριμμάτων για μία δεκαετία; Ο Α.Σ.Δ.Σ.Α. Περιφέρειας Ηπείρου δεν εντάσσεται στον Εθνικό Σχεδιασμό;»

Πρόκειται για ερώτημα, το οποίο συμπεριλαμβανόταν και στη Διοικητική Προσφυγή (11/04-01-2021), που κατέθεσε ο Δήμος Ζίτσας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας κατά της απόφασης του Α.Σ.Δ.Σ.Α. και που -όπως φαίνεται από το σκεπτικό της απόφασης- αποτέλεσε ένα από τα βασικά επιχειρήματα για να κριθούν αβάσιμοι ισχυρισμοί του  Α.Σ.Δ.Σ.Α. κατά των προσφυγών.

Μετά από τα παραπάνω, ελπίζουμε πως έστω και τώρα κάποιοι θα αφήσουν στην άκρη συμπεριφορές, οι οποίες δεν οδηγούν πουθενά, και θα επανέλθουν με νέα νοοτροπία, που θα εξυπηρετεί το κοινό συμφέρον και θα διαφυλάσσει το κάθε ευρώ για χάρη των συμπολιτών μας.» 

Δείτε Επίσης

Ν.Λιβιεράτος—Το ατομικό δικαίωμα υποκλίνεται στο συλλογικό δικαίωμα  της προστασίας της κοινωνίας

  Από: Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—-   «…Ουσιαστικά δεν έχουμε ένα φάρμακο για την πανδημία ..Τώρα κάτι  πάει ...