Σάββατο , 29 Ιουνίου 2024
Αρχική / ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ / Υπογράφηκε η σύμβαση για βελτίωση υποδομών στη ΔΕ Περάματος Ιωαννίνων

Υπογράφηκε η σύμβαση για βελτίωση υποδομών στη ΔΕ Περάματος Ιωαννίνων

Την σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου ανακατασκευής και βελτίωσης των υποδομών της Δημοτικής Ενότητας Περάματος υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 150.000 ευρώ και το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη, εργασίες πρόκειται να εκτελεστούν στις Κοινότητες Κρανούλας, Περάματος, Αμφιθέας και Κρυόβρυσης.

Αναλυτικότερα μεταξύ άλλων οι εργασίες περιλαμβάνουν:

Κρανούλα

Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης σε δρόμο δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ευστάθειά του. Εξυγίανση σε τμήματα του δρόμου και οδόστρωση-ασφαλτόστρωση.

Πέραμα

Εργασίες επισκευής και συντήρησης των πεζοδρομίων των οδών Σπηλαίου και 25ης Μαρτίου.

Αμφιθέα

Στην είσοδο της Τοπικής Κοινότητας, σε δημοτικό οικοπέδο, θα γίνει κατασκευή και τοποθέτηση πέργκολας.

Κρυόβρυση

Εντός της Τοπικής Κοινότητας (στην είσοδο του οικισμού), σε τοιχίο, θα καθαιρεθεί η υφιστάμενη επίστρωση και θα κατασκευασθεί διάζωμα. Δίπλα από την πλατεία σε δημοτικό χώρο θα αποξηλωθεί μεταλλικό κιγκλίδωμα και θα τοποθετηθεί καινούργιο, απλού σχεδίου.

«Σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι η ολοκλήρωση παρεμβάσεων σε όλη την έκταση του Δήμου Ιωαννιτών, με σκοπό να αντιμετωπιστούν μικρά και μεγαλύτερα προβλήματα. Με το συγκεκριμένο έργο θα γίνουν αρκετές παρεμβάσεις στη Δημοτική Ενότητα Περάματος και θα λυθούν προβλήματα, που ταλαιπωρούν τις τοπικές κοινωνίες», ανέφερε σε δήλωσή του ο Μωυσής Ελισάφ.

«Τα έργα του τεχνικού μας προγράμματος βαίνουν προς υλοποίηση. Παρά τις καθυστερήσεις, που είναι αναπόφευκτες λόγω του θεσμικού πλαισίου, αλλά και των δυσκολιών που ανακύπτουν από την πανδημία, είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, με δημοπρατήσεις νέων παρεμβάσεων τόσο στον αστικό ιστό, όσο και στις δημοτικές ενότητες», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Έργων, Γιώργος Αρλέτος.

Δείτε Επίσης

Νέα Διοικητικά Συμβούλια σε Θέατρο, Ραδιόφωνο και ΔΗΑΝΕΤΑΙ

Στον ορισμό των αιρετών αλλά και των πολιτών που θα συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια της ...