Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Υβριδικά διόδια στην Ολυμπία οδό

Υβριδικά διόδια στην Ολυμπία οδό

Ο Βουλευτής Ιωαννίνων και πρώην αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών, Σταύρος Καλογιάννης, έκανε την παρακάτω δήλωση για την έναρξη εφαρμογής υβριδικών διοδίων:

«Ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη χρέωση των χρηστών των αυτοκινητοδρόμων ανάλογα με την απόσταση που διανύουν έγινε χθες στην Ολυμπία οδό. Πλέον, σε αυτό τον αυτοκινητόδρομο, οι οδηγοί θα χρεώνονται με διόδια τέλη μόνο για το τμήμα που χρησιμοποιούν. Επιπλέον, το υβριδικό σύστημα της Ολυμπίας οδού συνεπάγεται λιγότερες καθυστερήσεις και ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια, αφού τα οχήματα δεν θα χρειάζεται να σταματούν για την καταβολή των διοδίων.

Θέλω να επισημάνω ότι από τον προηγούμενο μήνα εφαρμόζεται και η διαλειτουργικότητα των διοδίων. Δηλαδή οι οδηγοί μπορούν πλέον με ένα πομποδέκτη, να περνούν από τα διόδια σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας.

Έχοντας κινήσει τις σχετικές διαδικασίες από το 2013, δεν μπορώ παρά να νοιώθω δικαιωμένος και ιδιαίτερα χαρούμενος.

Χάσαμε βέβαια μια ολόκληρη πενταετία, 2015 – 2019, κατά την οποία ακούγαμε μόνον υποσχέσεις περί ηλεκτρονικών διοδίων, οι οποίες δεν είχαν κανένα αντίκρισμα. Υπενθυμίζω ότι ο σχετικός διαγωνισμός, έτσι όπως πρόχειρα είχε προωθηθεί εκείνη την περίοδο από την τότε Κυβέρνηση, ακυρώθηκε από το ΣτΕ! Η πολιτική, άλλωστε, που ακολουθούσε τότε το Υπ. Υποδομών, μόνο προς όφελος των πολιτών που χρησιμοποιούσαν τους αυτοκινητοδρόμους δεν λειτουργούσε!

Μπράβο στον Κώστα Καραμανλή για την επιτυχία του.»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...