Κυριακή , 10 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / «Από το Α ως το Ω» Μια Ακαδημία για Γονείς-“Οδηγούμε με υπευθυνότητα”

«Από το Α ως το Ω» Μια Ακαδημία για Γονείς-“Οδηγούμε με υπευθυνότητα”

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με επιστημονικά υπεύθυνη την κ. Άρτεμη Γιώτσα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, ο Τομέας Υγείας του Παιδιού του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με επιστημονικά υπεύθυνο τον κ. Νικόλαο Χαλιάσο, Καθηγητή και η Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Μ.Ε.Υ.) με επιστημονικά υπεύθυνη την κ. Άρτεμη Τσίτσικα, Αναπλ. Καθηγήτρια, διοργανώνουν το νέο κύκλο μηνιαίων διώρων διαδραστικών συναντήσεων με τίτλο «Από το Α ως το Ω» Μια Ακαδημία για Γονείς για το ακαδ. έτος 2018-19.

Η δεύτερη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο DuLac, όπου ο κ. Κωνσταντίνος Στεφανής, δημοσιογράφος και συνοδηγός αγώνων, θα συζητήσει με το ακροατήριο το θέμα: «Οδηγούμε με υπευθυνότητα».

Ο ομιλητής θα αναφερθεί στην αναγκαιότητα διαμόρφωσης σωστής οδηγικής συμπεριφοράς στα παιδιά κάθε ηλικίας, μέσα από τη διαρκή εκπαίδευση και ενημέρωση, ιδιαίτερα σε ζητήματα όπως η χρήση ζωνών, η κατανάλωση οινοπνεύματος, η  τήρηση κανόνων οδικής κυκλοφορίας

Δύο λόγια για τον ομιλητή

Γεννήθηκε  στην Αθήνα και η καριέρα του στα ράλι  ξεκίνησε το 1970. Μέχρι σήμερα έχει καθίσει στο δεξί μπάκετ ως συνοδηγός σε πάνω από 33 οδηγούς και πολλοί από αυτούς  έχουν γίνει πρωταθλητές Ελλάδος, μεταξύ αυτών ο Jigger, ο Ιαβέρης, ο Λεωνίδας Κύρκος, ο Ιαβέρης Junior, ο Άρης Βωβός, ο Dim και πολλοί άλλοι. Έχει συμμετάσχει σε 28 ράλι Ακρόπολις και η καλύτερη στιγμή του ήταν το 1995, καθώς κέρδισε την 1η θέση στη γενική κατάταξη με τον Άρη Βωβό. Επίσης έχει κερδίσει 16 πρωταθλήματα και κύπελλα στην Ελλάδα και έχει συμμετάσχει σε αρκετούς αγώνες του πανευρωπαϊκού και του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλλυ, όπως στο ράλλυ Μόντε Κάρλο, το RAC και το ράλλυ Πορτογαλίας. Αφού τελείωσε τις σπουδές του στη δημοσιογραφία και παράλληλα με τους αγώνες εργάστηκε από  τις αρχές του ’70 στις εφημερίδες “Βραδινή” και “Απογευματινή”, καθώς επίσης και στα περιοδικά “Auto Tourism” και “Πίστες και Δρόμοι”. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 συμμετείχε στην τηλεοπτική εκπομπή “Τροχοί και Δρόμοι” και από το 1999 έως και σήμερα είναι ο παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής “Traction”, από την οποία έχουν περάσει ως καλεσμένοι σπουδαίες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και  από τον αθλητισμό. Από το 2010 έως και σήμερα είναι διευθυντής έκδοσης του “Traction Magazine”.  Όλα αυτά τα χρόνια της καριέρας του έχει οδηγήσει μερικά από τα σπουδαιότερα αυτοκίνητα όπως η Enzo Ferrari, η Ferrari F 50, η Porsche Carrera GT, η F1 Jordan, το Subaru Impreza WRC, το Peugeot 206 WRC, το Citroen Xsara WRC, το Skoda Fabia WRC και πολλά άλλα.

Δείτε Επίσης

Πέτρος Μπελέρης στο Δ/Ρ : «Η δίκη και η απόφαση είναι «μία τιμωρία της ελεύθερης ψήφου. Μία τιμωρία της δημοκρατίας….»

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πράξης της δίκης ΠΑΡΩΔΙΑ  και την καταδικαστική απόφαση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments