Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Γεμάτη κόσμο η κεντρική πλατεία, η «πλατεία χαράς»- Σε χριστουγεννιάτικη διάθεση κι επίσημα τα Γιάννενα

Γεμάτη κόσμο η κεντρική πλατεία, η «πλατεία χαράς»- Σε χριστουγεννιάτικη διάθεση κι επίσημα τα Γιάννενα

Την επίσημη έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων σηματοδότησε η γιορτή που στήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων η οποία έχει μετατραπεί σε «πλατεία χαράς».

Όσοι βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια παραμυθένια, εορταστική ατμόσφαιρα, με ευχάριστες, ζεστές μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου και τη συναυλία της Παυλίνας Βουλγαράκη.

Η «πλατεία της χαράς» θα είναι φέτος το επίκεντρο των εκδηλώσεων που έχει ετοιμάσει ο Δήμος Ιωαννιτών και στις οποίες συμμετέχουν όλες οι δομές του, το Πνευματικό Κέντρο, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο καθώς επίσης πολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς και τοπικές επιχειρήσεις.

Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι θα λείψουν εκδηλώσεις στους πεζοδρόμους, στο ιστορικό κέντρο κι άλλα σημεία του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας έδωσε το συμβολικό έναυσμα μιας γιορτής που θα κρατήσει περισσότερο από ένα μήνα σε όλο το Δήμο Ιωαννιτών ευχόμενος «αυτές τις γιορτινές ημέρες να μην είναι κανείς μόνος», όπως είπε.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπέγκας, φέτος από το Δήμο  έγινε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια στον εορταστικό στολισμό και στις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, με σκοπό «τα Γιάννενα, η πρωτεύουσα της Ηπείρου να είναι η πιο όμορφα στολισμένη πόλη της Ελλάδας. Μια πόλη ανοιχτή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της».

Τα Γιάννενα, άλλωστε, γεμάτα φως και χρώματα, είναι ακόμη πιο όμορφα αυτές τις μέρες και δικαιώνουν τον χαρακτηρισμό τους σας ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στη χώρα, αναμένοντας χιλιάδες επισκέπτες αυτή την περίοδο.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων μίλησε για τη μεγάλη προσπάθεια προβολής των Ιωαννίνων  η οποία γίνεται όλο το χρόνο και κορυφώνεται στις γιορτές κι όπως τόνισε, «φέτος τα Γιάννενα θα πλημμυρίσουν από κόσμο».

Τέλος ο κ.Θ. Μπέγκας ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην γιορτινή ατμόσφαιρα των Ιωαννίνων.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής, Νίκος Γκόλας, σημείωσε πως «η Δημοτική Αρχή με συνεργασίες επεδίωξε το πνεύμα των Χριστουγέννων να μεταφερθεί σε όλο το Δήμο, έχοντας στο επίκεντρο την κεντρική πλατεία» ενώ στάθηκε και στην αυξημένη τουριστική κίνηση.

Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κωνσταντίνος Γκόγκος, έκανε λόγο για μια γιορτινή ατμόσφαιρα αντάξια των προσδοκιών του κόσμου, ενώ τέλος η υπεύθυνη για τον στολισμό της πλατείας και πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Αλέκα Βακαλοπούλου, στάθηκε στο αισθητικό αποτέλεσμα που ενθουσίασε μικρούς, μεγάλους, γιαννιώτες και επισκέπτες της πόλης μας οι οποίοι έδωσαν μαζικά το παρών στην εναρκτήρια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Ιωαννιτών.

 

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments