Πέμπτη , 7 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Δέκα προτάσεις για αντίστοιχα έργα του Δήμου Δωδώνης  

Δέκα προτάσεις για αντίστοιχα έργα του Δήμου Δωδώνης  

ntakaletshΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Δέκα προτάσεις για την ένταξη αντίστοιχων έργων και δράσεων τόσο στο ΕΣΠΑ όσο και σε άλλα Ευρωπαϊκά προγράμματα, ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Δωδώνης, κατά την τελευταία του συνεδρίαση.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης πρόκειται για μία οργανωμένη προσπάθεια που στόχο έχει την κάλυψη κενών στον τομέα των υποδομών και παράλληλα την εξωστρέφεια του Δήμου.

Όλες οι προτάσεις προετοιμάστηκαν από τις υπηρεσίες και τους ειδικούς συνεργάτες, που υπηρετούν στο Δήμο χωρίς να υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση. Στις σημερινές συνθήκες και με βάση την οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά και τις συνεχείς περικοπές πόρων της Αυτοδιοίκησης, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα που παρέχεται από τα κοινοτικά προγράμματα. Έτσι είμαστε παντού παρόντες και διεκδικούμε χρήματα. Αφενός επιδιώκουμε να συμπληρώσουμε τον τομέα των υποδομών, επιλύοντας χρονίζοντα προβλήματα, αφετέρου μας ενδιαφέρει η εξωστρέφεια. Να ανοίξουμε δηλαδή τους ορίζοντες, να αναπτύξουμε συνεργασίες, να αναδείξουμε την πολιτιστική κληρονομιά και το τουριστικό προιόν της περιοχής μας. Αυτοί οι άξονες πάνω στους οποίους κινούμαστε“, υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Στην πρόσκληση “Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση του δημόσιου τουριστικού κεφαλαίου” στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, ΥΜΕΠΕΡΑΑ, κάθε δικαιούχος μπορεί να υποβάλλει μόνο μία πρόταση, που πρέπει να είναι ενταγμένη σε ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο ή χωροταξικό ή ΣΧΟΟΑΠ.

Ο Δήμος Δωδώνης, υποβάλλει τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, στην παραποτάμια περιοχή της Τύριας, με προυπολογισμό 715 χιλιάδες ευρώ.

Το έργο, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει εργασίες:

– Ανάπλασης και διαμόρφωσης περιβάλλοντα χώρου παραποτάμιας περιοχής (πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι, χώροι στάσης κ.λπ.).

– Διαμόρφωσης υπαίθριου αμφιθεάτρου 50 θέσεων

– Ανέγερσης μικρού κτιρίου αποδυτηρίων, αποχωρητηρίων και αποθήκης

– Προμήθειας και τοποθέτησης οργάνων αθλοπαιδιών

– Προμήθειας και τοποθέτησης εξοπλισμού πάρκου.

– Διαμόρφωσης χώρων στάθμευσης μικρής διάρκειας

 

Σε άλλη πρόσκληση του ίδιου επιχειρησιακού προγράμματος, ο Δήμος Δωδώνης, υποβάλλει για χρηματοδότηση τέσσερα έργα ύδρευσης.

 

Πρόκειται για τα ακόλουθα:

 

– Επέκταση-αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης συνοικισμού Ποταμιάς ΤΚ Κουκλεσίου με προυπολογισμό 224.000 ευρώ.

 

– Εσωτερικό Δίκτυο ύδρευσης Αβγού με προυπολογισμό 497.000 ευρώ.

 

– Επέκταση-αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Κρυφοβού με προυπολογισμό  548.000 ευρώ.

 

– Επέκταση-αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Μολυβαδιάς με προυπολογισμό 326.000 ευρώ.

 

– Στην ίδια πρόσκληση, υποβάλλεται πρόταση για προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ελέγχου διαρροών (τηλεέλεγχος/τηλεχειρισμός) σε υφιστάμενα δίκτυα μεταφοράς και διανομής νερού Δήμου Δωδώνης.

 

Ο Δήμος Δωδώνης υποβάλλει πρόταση στο πρόγραμμα URBACT, η οποία αφορά στη δημιουργία δικτύου διαχείρισης της πολιτισμικής κληρονομιάς.

Το σχήμα αποτελείται από επτά εταίρους που προέρχονται από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Ρουμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Βέλγιο.

 

Επίσης μετέχει σε άλλο εταιρικό σχήμα, με φορείς από πέντε χώρες και υποβάλλει πρόταση στο Interreg Europe Enurplan, η οποία αφορά σε ενεργειακές παρεμβάσεις.

 

Τέλος ο Δήμος Δωδώνης, υποβάλλει δύο προτάσεις στο Ευρωπαικό πρόγραμμα Erasmus, οι οποίες αφορούν στη μαθησιακή κινητικότητα και την ανταλλαγή νέων.

 

 

Δείτε Επίσης

Η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στην παγκόσμια φεμινιστική απεργία, στις 8 Μάρτη 2024

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 2ας Φεβρουαρίου προκηρύσσει στάση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments