Δευτέρα , 22 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Δήλωση Δημάρχου Ιωαννιτών στο Καρδιολογικό Συνέδριο που διεξάγεται στα Ιωάννινα

Δήλωση Δημάρχου Ιωαννιτών στο Καρδιολογικό Συνέδριο που διεξάγεται στα Ιωάννινα

Ένα σημαντικό επιστημονικό γεγονός πραγματοποιείται στην πόλη μας. Ο  Δήμος Ιωαννιτών υποδέχεται τα Πανελλήνια Σεμινάρια Ομάδων Εργασίας και καλωσορίζει επιστήμονες κύρους από όλη την Ελλάδα.

Με μεγάλη χαρά συνεργαζόμαστε με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, μία από τις αρχαιότερες επιστημονικές εταιρείες της χώρας κι είναι για μας ευτυχής συγκυρία το ότι στο «τιμόνι» της βρίσκεται, ένας πανελληνίου φήμης συντοπίτης μας, ο Καρδιολόγος Στέφανος Φούσας.

Πρέπει να σας πω ότι έχει διπλή σημασία για την περιοχή μας και το Δήμο μας ένα τέτοιο γεγονός.

Καταρχήν είναι η επιστημονική του αξία ή οποία και διαχέεται στην κοινωνία.

Τα είπαν πριν από μένα οι ειδικοί, για την τεράστια σημασία που έχει η πρόληψη και ο γρήγορος χρόνος αντίδρασης στην περίπτωση ενός εμφράγματος.

Όταν τα καρδιαγγειακά νοσήματα ευθύνονται για πάνω από τους μισούς θανάτους στην Ελλάδα και την Ευρώπη, είναι πολύ σημαντικό να είμαστε όλοι μας ενημερωμένοι για τους τρόπους πρόληψης.

Είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζουμε ο καθένας από μας – που δεν είναι γιατρός-  πως να αντιδράσει σε ένα καρδιακό επεισόδιο, όταν χρειαστεί να δώσει βοήθεια σε έναν συνάνθρωπο μας. Κι ίσως έτσι σώσουμε μια ζωή.

Γι’ αυτό, στο περιθώριο των εργασιών των Επιστημονικών Ομάδων εργασίας οργανώνουμε μαζί με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού του Δήμου Ιωαννιτών.

Την Παρασκευή και ώρα 11 το πρωί στην αίθουσα Δημητρίου Χατζή στο θεατράκι στη Σκάλα, εργαζόμενοι του Δήμου Ιωαννιτών, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα μάθημα εκπαίδευσης για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Πέραν, όμως, της επιστημονικής και κοινωνικής σημασίας που έχουν τα Πανελλήνια Σεμινάρια Ομάδων Εργασίας, υπάρχει για μας και μια άλλη διάσταση.

Είναι αυτή που επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι τα Γιάννενα είναι ο ιδανικός τόπος για να φιλοξενήσει επιστημονικά συνέδρια, επιστημονικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου.

Με αφορμή τέτοια γεγονότα επισκέπτονται τα Γιάννενα και την ευρύτερη περιοχή δεκάδες επιστήμονες από όλη την Ελλάδα και πιστεύω ότι έτσι κερδίζουμε καινούργιους φίλους, που έρχονται και ξανάρχονται.

Ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία οργανώνει για τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς, επισκέψεις γνωριμίας και μια μικρή ξενάγηση για να γνωρίσουν τον τόπο μας και τις ομορφιές του. 

Κλείνοντας θέλω κι εγώ από την πλευρά μου να προσκαλέσω όλους τους συμπολίτες μας στην πρωτότυπη τελετή έναρξης, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7.30 το βράδυ στο ξενοδοχείο  Du Lac.

Λέω πρωτότυπη γιατί δεν αφορά μόνο τους γιατρούς αλλά όλο τον κόσμο.

Ομιλητές θα είναι δυο διακεκριμένοι επιστήμονες: ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Στέφανος Φούσας και ο Δημήτρης Νανόπουλος, Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN, το μεγαλύτερο πειραματικό κέντρο πυρηνικών ερευνών.

Μια πνευματική διάσταση θα δώσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, που θα μιλήσει για την πνευματική καρδιά.

Η τελετή έναρξης θα κλείσει με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Σας περιμένουμε όλους.

mpegkas

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments