Δευτέρα , 22 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Δήλωση Σάκη Βλέτσα για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρου της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της 17-4-2016

Δήλωση Σάκη Βλέτσα για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρου της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της 17-4-2016

VLETSAS_SAKIS_1Από φοιτητής πιστεύοντας στις αρχές της διαφάνειας και της συλλογικότητας, υπηρέτησα τη ΝΔ από πολλές θέσεις ζώντας χαρές και λύπες, έχοντας κερδίσει και έχοντας χάσει σε πολιτικές διαδικασίες. Κατέθεσα την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της ΝΟΔΕ ανταποκρινόμενος στο προσκλητήριο του Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα νέο ξεκίνημα στο κόμμα και την κοινωνία.

Ευχαριστώ το 32% του νόμιμου εκλεκτορικού σώματος που με τίμησε με την ψήφο του. Αγωνίστηκα απέναντι στις αθέμιτα συσπειρωμένες τοπικές παλαιοκομματικές βουλευτικές (νυν και πρώην) “παράγκες” που δυστυχώς ακόμα θεωρούν την πρόσφατη διαδικασία εκλογής Προέδρου της ΝΔ ως μη λήξασα. Μερικές μάλιστα στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν την επιβίωση της πολιτικής τους “δυναστείας”, χρησιμοποίησαν κατά την προσφιλή τους συνήθεια αθέμιτα και αντιδημοκρατικά μέσα, τα οποία δε συνάδουν καθόλου με το πνεύμα της νέας ηγεσίας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα κατέστη “μονόδρομος” τις τελευταίες μέρες, καθώς συγκεκριμένες εξόφθαλμα απαράδεκτες ενέργειες τους είχαν ως αποτέλεσμα την κατάφορη -άμεση και έμμεση- νόθευση της διαδικασίας, ενώ δημιούργησαν στο περιορισμένο εκλεκτορικό σώμα μια περιρρέουσα αίσθηση εκλογικής υπεροχής του ανθυποψηφίου μου.

Ήδη από την Πέμπτη 14 Απριλίου (που έγινε γνωστός ο πρώτος αλλοιωμένος εκλογικός κατάλογος) κατέθεσα ένσταση στην Εφορευτική Επιτροπή και εξέφρασα τις επιφυλάξεις μου για την διαδικασία, καθώς στον κατάλογο των 103 νόμιμων εκλεκτόρων “παρεισέφρησαν” τελικά 26 επιπλέον “φυτευτοί λαθροψηφοφόροι”, ενώ η Ν.ΕΦ.Ε. έφτασε στα όρια της παραίτησης. Μετά από διαδοχικές μεταβολές ο “παραφουσκωμένος” εκλογικός κατάλογος οριστικοποιήθηκε κυριολεκτικά παραμονή των εκλογών, το Σάββατο βράδυ στις 20:04.

Εύχομαι στο Σπύρο Βασιλείου καλή θητεία, προσδοκώντας ότι θα ακολουθήσει άλλες, νέες τακτικές και λογικές στα καθήκοντά του. Πιστεύω πως θα αποδείξει έμπρακτα ότι δεν “χρωστάει” πουθενά και ότι δεν θα κρύβει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί.

Ο αγώνας μου για υγιή ανανέωση της ΝΔ όπως ζήτησαν στις 10 Ιανουαρίου τα μέλη της, συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση και χωρίς καμία εξάρτηση. Οι υγιείς προσπάθειες θα με βρίσκουν συνοδοιπόρο.ΕΝΣΤΑΣΗ

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments