Σάββατο , 27 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κ.Γκόγκος (Πρόεδρος Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων)-ΑΝΟΙΞΗ ΧΡΩΜΑΤΩΝ: Ευρύ φάσμα εκδηλώσεων, που καλύπτει όλες τις εκφάνσεις της τέχνης και του Πολιτισμού,στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο

Κ.Γκόγκος (Πρόεδρος Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων)-ΑΝΟΙΞΗ ΧΡΩΜΑΤΩΝ: Ευρύ φάσμα εκδηλώσεων, που καλύπτει όλες τις εκφάνσεις της τέχνης και του Πολιτισμού,στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο

11923267_122504034762946_5103255021851431056_nΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Γκόγκος με αφορμή τη παρουσίαση του νέου προγράμματος εκδηλώσεων για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2017 .

Ο κ. K.Γκόγκος μεταξύ άλλων επεσήμανε τα εξής:

“Όπως γνωρίζετε βασικός στόχος και αποστολή του Πνευματικού μας Κέντρου είναι να αποτελεί την δημιουργική εστία πολιτισμού της περιοχής μας.

Να παρέχει αφορμές και πολιτιστικά ερεθίσματα, που να προάγουν την δημιουργικότητα και τον πολιτιστικό μας πλούτο.

Να δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να έρθουν σε επαφή με εκδηλώσεις, καλλιτέχνες και παραστάσεις, ανοίγοντας πνευματικούς και πολιτιστικούς ορίζοντες.

Ταυτόχρονα όμως, βασική μας υποχρέωση είναι να στηρίζουμε και να υποστηρίζουμε και το πλούσιο καλλιτεχνικό και πολιτιστικό μας δυναμικό.

Το σύνθημα και ταυτόχρονα, η ευχή για το πρόγραμμα εκδηλώσεων του διμήνου που ξεκινά σήμερα είναι: Άνοιξη των χρωμάτων.

Σχεδιάζοντας το πρόγραμμα της εκδηλωσεων Μαρτίου – Απριλίου 2017, σταθήκαμε μπροστά στην ανάγκη για μια αισιόδοξη ματιά, μια ελπιδοφόρα προοπτική.

Φροντίσαμε να περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων, που να καλύπτει όλες τις εκφάνσεις της τέχνης και του Πολιτισμού.

Μουσικές εκδηλώσεις, θέατρο, εικαστικά, προβολές συνθέτουν ένα πολύχρωμο πολιτιστικό ψηφιδωτό, στο οποίο οι πολίτες, αλλά και οι επισκέπτες της περιοχής μας, μπορούν να αναζητήσουν αυτό που τους εκφράζει και τους ενδιαφέρει.

Επισημαίνω μερικά μόνο από τα γεγονότα που απαρτίζουν το πρόγραμμα εκδηλώσεων, μια και σηματοδοτούν σημαντικές συνεργασίες.

Αυτά είναι η συνεργασία του διεθνούς φήμης συνθέτη και ερμηνευτή Στέφανου Κορκολή, μαζί με την εξαιρετική νέα τραγουδίστρια Σοφία Μανουσάκη, που θα μας παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στον εθνικό μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, με την συμμετοχή της Χορωδίας του Δημοτικού μας Ωδείου.

Ή την συνεργασία του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων με την Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Στον χώρο του Θεάτρου ξεχωρίζουμε την παράσταση Κατερίνα, βασισμένη στο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη, με την Λένα Παπαληγούρα.

Αλλά και την πρώτη εμφάνιση της διεθνούς φήμης κωμικου Κατερίνας Βρανά, που έχει χαρακτηρισθεί σαν μια από τους 5 καλύτερους κωμικούς στον κόσμο.

Θεωρούμε ότι γενικά πρόκειται για ένα πλούσιο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει περισσότερες από 50 εκδηλώσεις και διαθέτει πολλά πολιτιστικά ερεθίσματα και ευκαιρίες για ψυχαγωγία και γόνιμο προβληματισμό.

Γιατί η αξία της τέχνης και του πολιτισμού βρίσκεται ακριβώς εκεί.

Να ανοίγει νέους δρόμους, νέους ορίζοντες, νέες προοπτικές.

Σας περιμένουμε λοιπόν σε όλες τις εγκαταστάσεις μας, να παρακολουθήσουμε μια συναρπαστική ανοιξιάτικη πολιτιστική διαδρομή.

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να επισημάνω τον πολύ σημαντικό ρόλο των ΜΜΕ για την επιτυχία του προγράμματος και των εκδηλώσεων. Η δική σας συμβολή ειναι καθοριστική για την ενημέρωση των πολιτών, την ανάδειξη του έργου των καλλιτεχνών, αλλά και για την έμπρακτη απόδειξη της ζωντάνιας και της ελκυστικότητας της πόλης και της περιοχής μας, για τους επισκέπτες μας.

Για το σκοπό αυτό θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων για την πολύτιμη συμβολή σας.”

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments