Σάββατο , 27 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Με επιτυχία οι εκδηλώσεις “Ροδοφέγγαρο”, στην Ροδαυγή Άρτας-Χ.Σταύρος(Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου): Αγκαλιάστηκαν από τους κατοίκους ,τους απόδημους ,τους επισκέπτες

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις “Ροδοφέγγαρο”, στην Ροδαυγή Άρτας-Χ.Σταύρος(Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου): Αγκαλιάστηκαν από τους κατοίκους ,τους απόδημους ,τους επισκέπτες

PrintΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])– Την ποικιλία των πολλών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στην Ροδαυγή Άρτας ,με την ονομασία «Ροδοφέγγαρο»,ανέδειξε ο Χρήστος Σταύρος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδαυγής, μιλώντας στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ”(Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων,υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις “αγκαλιάστηκαν από τους κατοίκους αλλά και από τους απόδημους ,και τους επισκέπτες στη Ροδαυγή”.Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε εκδηλώσεις για τα παιδιά ,-“συμμετέχουν 50 έως 70 παιδιά”- και πρόσθεσε πως ” θέλουμε τα παιδιά να έρχονται στο χωριό  να μάθουν να αγαπούν τον τόπο τους” .Ακολουθεί αναλυτικός κατάλογος των εκδηλώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα και αυτών που θα ακολουθήσουν έως  και τις 16 Αυγούστου

 

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν  μουσικές βραδιές, διαδραστικά παιχνίδια, εργαστήρια ζωγραφικής, εκθέσεις, προβολή ταινιών και ντοκιμαντέρ, παραμύθια, διαλέξεις, βραβεύσεις, παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, εθελοντική Αιμοδοσία και πολλές αθλητικές δραστηριότητες.

Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά,ενώ  Σάββατο 5 Αυγούστου, η  βραδιά ήταν αφιερωμένη στην παράδοση  και στο πέμπτο φεστιβάλ χορευτικών ομάδων από διάφορες περιοχές της χώρας μας. Η πλατεία τη βραδιά αυτή γέμισε από κόσμο και όσοι παραβρέθηκαν, απόλαυσαν κάτι διαφορετικό σε αυτό το πολιτιστικό και πολιτισμικό αντάμωμα των χορευτικών ομάδων στη Ροδαυγή, όπου τα τελευταία χρόνια ξεχωρίζει για τις ποιοτικές εκδηλώσεις και έχει γίνει αγαπημένος προορισμός πολλών επισκεπτών, τόσο από την Άρτα, όσο και από τις γύρω περιοχές.

Οι χορευτικές ομάδες που έλαβαν μέρος σε αυτό το φεστιβάλ ήταν: χορευτικό Αθήνας «οι Χοροβάτες», το χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας, του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίων Αναργύρων Άρτας καθώς και της Ροδαυγής τα οποία παρουσίασαν χορούς από Μακεδονία, Θράκη, Νησιά Αιγαίου, Ζαγόρι Ιωαννίνων και περιοχές Τζουμέρκων. Όλα τα χορευτικά εντυπωσίασαν με το εξαιρετικό θέαμα και τις παραδοσιακές ενδυμασίες. Τα χορευτικά συνόδεψε η εξαιρετική κομπανία του Ροδαυγιώτη Βασίλη Γεραγόρη και όλοι απόλαυσαν τους μουσικούς ήχους μέχρι τις πρωινές ώρες σε ένα ξέφρενο γλέντι με ελεύθερο χορό.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την 1η και 2 Αυγούστου με εργαστήρια ζωγραφικής στα οποία συμμετείχαν πάνω από 50 παιδιά.

Στις 4 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν αθλητικά παιδικά παιχνίδια από τον καθηγητή φυσικής αγωγής και πανελληνιονίκη μεγάλων αποστάσεων  Χρήστο Ζαρκάδα.

Στις 6 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε ποδηλατικός αγώνας με μεγάλη συμμετοχή στο δάσος της Μπιστούρας με τρεις ηλικιακές ομάδες παιδιών (8 έως 12 ετών, 12  έως 16 ετών,  και 16 και άνω).

Την Τετάρτη 9 Αυγούστου και ώρα 21:00 θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για την παραδοσιακή μουσική από τον φωτογράφο – κινηματογραφιστή Βασίλη Γκανιάτσα.

Την Πέμπτη 10 Αυγούστου θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης βιβλίου η οποία θα διαρκέσει μέχρι 15 Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων και ώρα 19:00 θα γίνει ομιλία με θέμα: «το πολλαπλό κέρδος των παιδιών από τη σχέση τους με το λογοτεχνικό βιβλίο» από τη Βασιλική Παρρά, διδάκτορα του παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Παρασκευή 11 Αυγούστου στις 21:00, βραδιά παραμυθιού όπου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ «Πέρασα και γω από κεί και είχα παπούτσια από χαρτί» ένα ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών με αφηγητές λαικούς παραμυθάδες από τα χωριά των Τρικάλων. Θα προβληθεί επίσης το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους  ΄΄On.Off΄΄  «πυγολαμπίδες» που δημιουργήθηκε στο μονοδέντρι Ιωαννίνων.

Το Σάββατο 12 Αυγούστου παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους με τους προσκόπους Άρτας στην πλατεία και ώρα 18:30.

Κυριακή 13 Αυγούστου 21:00  λαϊκή μουσική Συναυλία. Αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη από το συγκρότημα Ταμάμ «ΤΕΙ Άρτας» .

Το πρωί της ίδιας ημέρας θα γίνει Αιμοδοσία στο Ιατρείο της Κοινότητας και στις 11:00 θα γίνει η απονομή του βραβείου «Δασκαλάκη» στον πρώτο επιτυχόντα σε Πανεπιστήμιο στον ξενώνα NISISTA.

Τετάρτη 16 Αυγούστου το παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για μικρούς και μεγάλους και ώρα 18:00

«Στόχος και φιλοδοξία του Πολιτιστικού Συλλόγου με τις εκδηλώσεις αυτές που γίνονται για 5η συνεχόμενη χρονιά ” τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, είναι να δώσει μια ανάσα πολιτισμού στους ντόπιους και ιδιαίτερα στους νέους που τις προσμένουν και τις καρτερούν, αλλά και στους πολλούς απόδημους και στο πλήθος των επισκεπτών που κατακλύζουν την Ροδαυγή τον Αύγουστο, με γνώμονα την ουσιαστική ψυχαγωγία και διασκέδαση.

Αισθανόμενοι δε την οικονομική κρίση που έχει ενσκήψει σε κάθε νοικοκυριό, τις απαραίτητες αυτές πολιτιστικές εκδηλώσεις  ο Σύλλογος   τις προσφέρει ελεύθερες εισιτηρίου, σε κάθε οικογένεια , κάθε  νεανική παρέα, κάθε ηλικιωμένο, στον καθένα που θα βρεθεί  στη Ροδαυγή τον Αύγουστο, με στόχο να ξεδιψάσει την ψυχή και να χορτάσει το βλέμμα».

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments