Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Ο Μ.Δομάζος στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων “αποκαλύπτει” εικόνες από το λεύκωμά του «Μυστικά και …άλλες αποκαλύψεις» .Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση στα Γιάννινα. Ο “στρατηγός” θα συνομιλήσει με αθλητικούς παράγοντες και φιλάθλους

Ο Μ.Δομάζος στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων “αποκαλύπτει” εικόνες από το λεύκωμά του «Μυστικά και …άλλες αποκαλύψεις» .Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση στα Γιάννινα. Ο “στρατηγός” θα συνομιλήσει με αθλητικούς παράγοντες και φιλάθλους

Δομάζος ΒιβλίοΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Εικόνες» από το λεύκωμά του με τίτλο «Μυστικά και …άλλες αποκαλύψεις» ,που θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στα Γιάννινα, στις 8 το βράδυ στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ.Χατζής», ανέδειξε ο Μίμης Δομάζος σε συνέντευξή του στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ» (Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Ο μεγάλος Έλληνας ποδοσφαιριστής, ένας άρχοντας των γηπέδων ,που μεσουράνησε στα γήπεδα και πρόσφερε   ανεπανάληπτες στιγμές στους φιλάθλους ,με την απαράμιλλη τεχνική του, το ακατάβλητο αγωνιστικό σθένος και τα σπουδαία ηγετικά προσόντα του ,που του έδωσαν μεταξύ άλλων και τον τίτλο του «στρατηγού», στην συνέντευξή του «αποκάλυψε»  μερικά από τα ντοκουμέντα που περιέχονται στο λεύκωμά του.Ανάμεσα στα  άλλα είπε:

-Έχω δυο ,τρία ρεκόρ,που μακάρι να βρεθεί κάποιος Έλληνας ποδοσφαιριστής να τα καταρρίψει..Στα γήπεδα αγωνίστηκα 22 χρόνια και είχα 536 συμμετοχές…

-Δεν φόραγα ποτέ επικαλαμίδες και δεν είχα τραυματιστεί..

-Ναι, δεν ήθελα να χάνω ούτε στις προπονήσεις ,όπως λες..Ήταν ο εγωισμός μου..Όταν χάναμε έναν αγώνα,π.χ με το Ολυμπιακό, δεν έβγαινα από το σπίτι, για τρεις μέρες για να μη μου γίνει καζούρα,πλάκα

-Έκανε διαγωνισμό το περιοδικό Φαντάζιο ,εκείνα τα χρόνια , για δημοφιλή πρόσωπα από διάφορους χώρους και έβγαινα πρώτος μαζί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.Και κάποια φορά την πέρασα….

-Από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν με δυσκόλεψε κανένας..Προετοιμαζόμουν όλη την βδομάδα από την Δευτέρα έως την Κυριακή ανάλογα με το ποιος θα με φυλάει,τι θα κάνω ,πως θα τους χαλάσω το παιχνίδι ,πως θα φτιάξω το παιχνίδι μας..Και όλα αυτά μου δημιουργούσαν μια κούραση στο μυαλό ,όχι στο σώμα..

-Έπαιξα με τους μεγαλύτερους ξένους ποδοσφαιριστές, τον Πελέ, τον Κρόϊφ, τον Μπεκενμπάουερ, τον Ματσόλα ,τον Ριβέρα, τον Σίβορι…κ.λ.π.Δεν τους φοβήθηκα…

-Αν πήγαινε η Εθνική Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού(απάντηση μετά την υπενθύμιση ότι στον αγώνα με την Ρουμανία στην χώρα μας δεν συμμετείχε αλλά στο Βουκουρέστι σημείωσε στο 1-1 ένα εκπληκτικό γκολ),και δεν χάναμε την πρόκριση, πολλά δικά μας παιδιά θα έπαιζαν τότε στο εξωτερικό.

-Ήμασταν και γρήγοροι και τεχνίτες..Και  κάθε ομάδα είχε τότε τρεις ποδοσφαιριστές πάνω από τους υπόλοιπους ,φίρμες..Σήμερα υπάρχουν τρεις φίρμες σε κάθε ομάδα;

-Θυμάμαι την μεγάλη ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα. Και μεγάλοι παίχτες από την Αργεντινή.Δύσκολο να τους κερδίσεις παρά το γεγονός ότι είχαμε στον ΠΑΟ την μεγάλη τότε ομάδα..

Από το Γουέμπλεϋ μας έμαθαν…Αν είχαμε τύχη και εκείνη την μεγάλη ομάδα του Άγιαξ μπορούσαμε να την κερδίσουμε.Τότε η Έβερτον μας πίεσε περισσότερο.

Ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο τιμούν τον Μίμη Δομάζο για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό της χώρας μας, ενώ ο ίδιος θα αναφερθεί τόσο στο λεύκωμα, όσο και σε πολλά άγνωστα γεγονότα της εποχής.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί και ταινία – αφιέρωμα από τη ζωή του, ενώ ο Μίμης Δομάζος θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει και με παλιούς αθλητές παράγοντες, αλλά και φιλάθλους του ποδοσφαίρου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ακούστε την συνέντευξη 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments