Σάββατο , 16 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Πεζοπορία στο εθνικό πάρκο Βόρειας Πίνδου.

Πεζοπορία στο εθνικό πάρκο Βόρειας Πίνδου.

–Από Χάρης Δάφλος–

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος διοργανώνοντας την καθιερωμένη εδώ και εννέα χρόνια πεζοπορία στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου.

Η διαδρομή που επιλέχθηκε και πραγματοποιήθηκε, με την συνοδεία και ξενάγηση του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης,ξεκίνησε από τοναυχένα Μηλιάς και μετά από εφτά χιλιόμετρα κατέληξε στον οικισμό της Μηλιάς Μετσόβου. Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν σε ένα πολύ όμορφο μικτό δάσος οξιάς, ελάτης και μαύρης πεύκηςενώ ενθουσιάστηκαν με το τμήμα της διαδρομής, εντός των στολισμένων με αγριολούλουδα λιβαδιών. Τα δάση της περιοχής αποτελούν βιότοπο για πολλά από τα είδη πανίδας του Εθνικού Πάρκου με χαρακτηριστικότερο την καφέ αρκούδα, η οποία προπορευόταν των συμμετεχόντων!!! Επίσης οι καιρικές συνθήκες ευνόησανκαι την εμφάνιση ειδών που δεν συναντώνται συχνά όπως η σαλαμάνδρα.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης ο κ. Τζατζάνης Ιωάννης, Δασολόγος της Δ/σης Δασών Γρεβενών, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στην σημασία της προστασίας και ανάδειξης του ιδιαίτερου φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της προστατευόμενης περιοχής.

Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαριστεί θερμά τους μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες στην πεζοπορία, την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενώνκαι τον Δήμο Μετσόβου για την χορηγία των δύο λεωφορείων που μετέφεραν δωρεάν τους συμμετέχοντες από και προς τις πόλεις των Γρεβενών και Ιωαννίνων αντίστοιχα,την εταιρεία Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. «ΒΙΚΟΣ»,τα μέλη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών που συμμετείχαν στην πεζοπορία,τον κ. Φώτη Παρασκευαϊδηγια τα νόστιμα εδέσματαπουετοίμασε στο τέλος της πεζοπορίας με Μανιταροπροϊόντα Γρεβενών.

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments