Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Τα ζητήματα της Μέριμνας και η αναμόρφωση προϋπολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τα ζητήματα της Μέριμνας και η αναμόρφωση προϋπολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην λειτουργία της Μέριμνας συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από αίτημα που είχε καταθέσει η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Όλυ Τσουμάνη.

Η κ. Τσουμάνη ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να «υιοθετήσει» το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, πρόταση όμως που απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του σώματος.

Πριν από λίγες ημέρες πρόεδρος στην Μέριμνα αναδείχθηκε ο Γιάννης Τσίμαρης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Δήμο Ιωαννιτών.

Στην σύντομη τοποθέτησή του ανέφερε ότι τα προβλήματα είναι οξύτατα και ήδη φαίνεται ότι η ζημιά θα φτάνει για την τρέχουσα χρονιά στις 280 χιλιάδες ευρώ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, όπως ανέφερε ο κ. Τσίμαρης, αποφάσισε να επαναπροσλάβει τους 12 εργαζόμενους με οκτάωρη απασχόληση και για διάστημα τριών μηνών.

Σ΄αυτό το χρονικό διάστημα θα εξεταστούν από τον Δήμο και την Περιφέρεια Ηπείρου τρόποι ώστε να στηριχθεί και να ανακάμψει η Μέριμνα ώστε να επανέλθει και να διασφαλίσει πλήρως τους εργαζομένους.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ στην τοποθέτησή του τόνισε ότι το ψήφισμα δεν θα λύσει κανένα από τα προβλήματα που καταγράφονται σήμερα. Πρότεινε να δοθεί μία μικρή πίστωση χρόνου στη νέα διοίκηση ώστε να ενημερωθεί πλήρως για την κατάσταση στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και να υπάρξει στη συνέχεια αναλυτική και πλήρης ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναμόρφωση προυπολογισμού

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων η αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Η αναμόρφωση περιλαμβάνει τις δαπάνες για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης και τις εορταστικές εκδηλώσεις. Ο στολισμός περιλαμβάνει σημαντικό μέρος της πόλης με την τοποθέτηση δέντρου στην κεντρική πλατεία.

Πέραν αυτού η αναμόρφωση μεταφέρει τους πόρους των ανταποδοτικών που προοριζόταν για τα led σε έργα και εξοπλισμό του τομέα καθαριότητας όπως είναι νέα υπογειοποιημένα συστήματα κάδων, σάρωθρο κι άλλα.

Για την αναμόρφωση διατυπώθηκαν αρχικά ενστάσεις από την παράταξη του κ. Μπέγκα καθώς εκκρεμεί προσφυγή στην Αποκεντρωμένη για τον διαγωνισμό led ενώ εξ αιτίας αυτής της εκκρεμότητας έδωσε θετική ψήφο αλλά με επιφυλάξεις η παράταξη της κ. Τατιάνας Καλογιάννη.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments