Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Τ.Ζέκα (Γραμματεία ΠΑΜΕ Ιωαννίνων)-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Τ.Ζέκα (Γραμματεία ΠΑΜΕ Ιωαννίνων)-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

pame_55Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Τις βασικές θέσεις του ΠΑΜΕ με αφορμή την κήρυξη σήμερα της στάσης εργασίας των εργαζόμενων στον ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων  και την συζήτηση στο ΔΣ του Συλλόγου ΟΤΑ Ιωαννίνων ,διατύπωσε η Τίνα Ζέκα μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ στον ΟΤΑ Ιωαννίνων, στην εκπομπή  “ό,τι πεις εσύ”(Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.Ακούστε την συνένετυξη και διαβάστε την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έχουμε πολύ συγκεκριμένη θέση για τους συμβασιούχους, κι αυτή δεν είναι άλλη από τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Με βάση αυτή τη θέση έχουμε κάνει πρόταση ήδη από τον Οκτώβριο ακόμα για στάση εργασίας με αιχμή την πληρωμή των δεδουλευμένων των 2μηνιτών συναδέλφων αλλά και με αιτήματα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι συμβασιούχοι, δηλαδή και οι συνάδελφοι του ΕΣΠΑ,  και κυρίως με αίτημα την μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.  Οι ελλείψεις στις υπηρεσίες είναι τόσο μεγάλες που δεν χρειάζονται μόνο αυτές οι μονιμοποιήσεις αλλά εκατοντάδες ακόμα προσλήψεις .

Μια τέτοια κινητοποίηση θέλει προετοιμασία δηλαδή περιοδείες πρώτα και κύρια στους χώρους δουλειάς που είναι οι συμβασιούχοι, πράγμα που είναι πολύ δύσκολο να γίνει πλέον, αφού το ΔΣ του Συλλόγου συνεδρίασε Δευτέρα μεσημέρι (ενώ το θέμα ήταν ήδη γνωστό από την προηγούμενη Παρασκευή) και πλέον έχει χαθεί η μία εργάσιμη μέρα.

Όσον αφορά στις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες του Συλλόγου για το θέμα των συμβασιούχων αποδεικνύεται από την ίδια τη ζωή η αρχική μας εκτίμηση ότι η πλειοψηφία του Σωματείου προσπαθεί να λύσει το θέμα με τρόπο βολικό για τη Δημοτική Αρχή και χωρίς να συγκρούεται, στο πλαίσιο της ταξικής συμφιλίωσης. Γι αυτό άλλωστε και δεν προκήρυξε τοπικά στάση εργασίας. Δεν πιέζει τη Δημοτική Αρχή για πολιτική λύση αντίθετα μιλά γενικόλογα για τις ευθύνες της ΚΕΔΕ και της κυβέρνησης. Γι αυτό και δεν καταδίκασε τη δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού από τη δημοτική αρχή, την ώρα που οι συνάδελφοι είναι σε επίσχεση εργασίας.

Το θέμα των συμβασιούχων δεν είναι γενικά κι αόριστα η κοροϊδία της κυβέρνησης. Οι εκατοντάδες χιλιάδες συμβασιούχοι του Δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα είναι στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου για να ανακάμψει από την κρίση. Μέσα στα χρόνια της κρίσης, η ευελιξία και η υποαπασχόληση σταθεροποιείται. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τον προηγούμενο χρόνο, το 60% όλων των προσλήψεων που έγιναν ήταν με ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

Από αυτή την άποψη ευθύνες φέρει τόσο η κυβέρνηση που ακολουθεί κατά γράμμα τις προσταγές του κεφαλαίου, όσο και όλα τα κόμματα του κεφαλαίου που ψήφισαν τα μνημόνια με στόχο την καπιταλιστική ανάκαμψη.

Είναι υποκρισία ο υπουργός Επικρατείας να προσπαθεί να εμφανίσει το θέμα των συμβασιούχων των Δήμων σαν ένα σχεδιασμό για ιδιωτικοποιήσεις στην καθαριότητα που η κυβέρνηση προτίθεται να σταματήσει, την ώρα που με νόμους του ΣΥΡΙΖΑ προχωρούν μέσω ΣΔΙΤ, τα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων σε όλη την  Ελλάδα, δηλαδή η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του τομέα.

Ευθύνες φέρει και η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ, που απορρίπτει το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, και προτάσσει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, όπως αναφέρεται  και στην αφίσα της Ομοσπονδίας. Ουσιαστικά συμφωνούν με την πρόταση για «κοσκίνισμα» μέσω ΑΣΕΠ των συναδέλφων αν και όποτε μονιμοποιηθούν.»

Συνάδελφοι,

Ο αγώνας των συμβασιούχων μας αφορά όλους. Ενιαία Μόνιμοι, Αορίστου, και Συμβασιούχοι θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη για το δικαίωμα μας στη δουλειά. Σήμερα στο στόχαστρο μπαίνουν οι συμβασιούχοι, θα πάρουν σειρά οι Μόνιμοι και οι Αορίστου μέσα από την αξιολόγηση δομών και εργαζομένων. Δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα  χέρια περιμένοντας να έρθει η σειρά μας .

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments