Κυριακή , 4 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου:Έκπληξη και απογοήτευση -Το κράτος αρνείται σύνταξη σε χήρα αξιωματικού που έπεσε στο καθήκον, γιατί εργάζεται στο δημόσιο-Σύνταξη ντροπής 150 ευρώ στην κόρη του-Επιστολή στους βουλευτές της Ηπείρου

Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου:Έκπληξη και απογοήτευση -Το κράτος αρνείται σύνταξη σε χήρα αξιωματικού που έπεσε στο καθήκον, γιατί εργάζεται στο δημόσιο-Σύνταξη ντροπής 150 ευρώ στην κόρη του-Επιστολή στους βουλευτές της Ηπείρου

ELIKOPTERO-POLEMIKO-NAYTIKOΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ) με επιστολή της που απευθύνεται στους βουλευτές της  Ηπείρου διατυπώνει την “έκπληξη”  και την “απογοήτευση” γιατί το  κράτος, αρνείται να χορηγήσει σύνταξη στην χήρα του Πλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού, Ελευθέριου Ευαγγέλου, που έχασε την ζωή του εν ώρα καθήκοντος, με την αιτιολογία ότι αυτή εργάζεται στο δημόσιο, παρέχοντας προσωρινά μόνο μια σύνταξη-ντροπής στην κόρη του αξιωματικού  της τάξεως των 150€.”

Η  επιστολή της ΕΣΠΕΗΠ

ΠΡΟΣ :          Βουλευτές Ηπείρου

ΘΕΜΑ:           Συντάξεις σε οικογένειες Στρατιωτικών που έπεσαν στο καθήκον

Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρίες Βουλευτές.

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από  την τραγωδία στην Κίναρο. Τα ξημερώματα της 11ης Φεβρουαρίου του 2016 στο Πολεμικό Ναυτικό σήμανε συναγερμός γιατί στις 02:45 π.μ., απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΑΒ-212 στην περιοχή της Κίναρου.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από φρεγάτα, στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16.

Λίγο αργότερα εντοπίζονται συντρίμμια στην Κίναρο, τακτοποιούνται τα σώματα του Υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά ΠΝ και του Ανθυπασπιστή (ΗΝ/ΡΕ) Ελευθέριου Ευαγγέλου. Είναι νεκροί.

Ώρες αργότερα και το πτώμα του κυβερνήτου του ελικοπτέρου, Υποπλοιάρχου Αναστάσιου Τουλίτση ΠΝ ταυτοποιείται.

Με μεγάλη μας έκπληξη και απογοήτευση βλέπουμε σε δημοσιεύματα αλλά και σε δηλώσεις συγγενών  των ηρώων σε ΜΜΕ ότι το  κράτος, αρνείται να χορηγήσει σύνταξη στην χήρα του Πλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού, Ελευθέριου Ευαγγέλου, που έχασε την ζωή του εν ώρα καθήκοντος, με την αιτιολογία ότι αυτή εργάζεται στο δημόσιο, παρέχοντας προσωρινά μόνο μια σύνταξη-ντροπής στην κόρη του αξιωματικού  της τάξεως των 150€.

Εκτός όμως από την σύνταξη της ντροπής που δίνει το κράτος, η οργή ξεχειλίζει για τους συγγενείς, καθώς ως αιτία θανάτου σε  έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου  του Κράτους, αναφέρεται  ότι ο  θάνατός τους δεν οφείλεται στην υπηρεσία.

Παρακαλούμε  για τις άμεσες ενέργειές σας   ώστε να αποκατασταθεί  το αίσθημα αδικίας στην οικογένεια συναδέλφου που έπεσε στο καθήκον.

Ο

Πρόεδρος

Θεοδώρου Γεώργιος

Λοχαγός (ΠΖ)

Ο Γενικός Γραμματέας

Στρατσιάνης Παναγιώτης

ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ)

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments