Παρασκευή , 16 Απριλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Αίγυπτος: Κατεδαφίζονται τα γραφεία του Μουμπάρακ

Αίγυπτος: Κατεδαφίζονται τα γραφεία του Μουμπάρακ

Το κτήριο που στέγαζε τα γραφεία  πυρπολήθηκε κατά τη διάρκεια της εξέγερσης εναντίον του απελθώντα προέδρου της Αιγύπτου

egyptshosni-mubarak

Την κατεδάφιση του εγκαταλελειμμένου, καμένου κτηρίου, το οποίο στέγαζε τα γραφεία του πολιτικού κόμματος του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ που διαλύθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο της Αιγύπτου.

Το κτήριο του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NDP), ένας τσιμεντένιος, πολυώροφος πύργος που βλέπει στον ποταμό Νείλο, πυρπολήθηκε κατά τη διάρκεια της εξέγερσης εναντίον του Μουμπάρακ, τον χειμώνα του 2011 και έκτοτε έστεκε ερειπωμένο, σαν σύμβολο της επανάστασης.

Οι επόμενες κυβερνήσεις συζητούσαν την πιθανότητα να το κατεδαφίσουν, μετά τη διάλυση του NDP. Ορισμένοι ακτιβιστές που συμμετείχαν στην εξέγερση υποστήριζαν ότι θα έπρεπε να διατηρηθεί ως μνημείο της επανάστασης.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης δεν διευκρινίζει πότε θα γίνει η κατεδάφιση, ούτε τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Το NDP, το κόμμα που ιδρύθηκε από τον προκάτοχο του Μουμπάρακ, τον πρόεδρο Ανουάρ Σαντάτ το 1978, κυριάρχησε στην πολιτική ζωή της Αιγύπτου μέχρι τη διάλυσή του, κατόπιν δικαστικής απόφασης, τον Απρίλιο του 2011.

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Μιχαηλίδης( Κύπριος Δημοσιογράφος)-Είναι μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση του Ερντογάν και του κατοχικού καθεστώτος για να ανοίξουν ένα τμήμα των Βαρωσίων–Η φιέστα της τουρκοποίησης

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—“Δεν είναι ένα σκηνικό που έγινε εν μια νυκτί.Είναι μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση του ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of