Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Χωρίς κατηγορία / Αδελφοποίηση των Δημοτικών Σχολείων Πεδινής – Βοτονοσίου – Μηλιωτάδων  

Αδελφοποίηση των Δημοτικών Σχολείων Πεδινής – Βοτονοσίου – Μηλιωτάδων  

DSC02172DSC02189
DSC02193Από :Γιώργος Γκόντζος–Την Τρίτη, 29 Μαρτίου, στο Δημοτικό Σχολείο της Πεδινής, έγινε η τελετή (εκδήλωση) της Αδελφοποίησης του 12/θέσιου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Πεδινής με τα μονοθέσια Δημοτικά Σχολεία του Βοτονοσίου και των Μηλιωτάδων.

Η πρωτοβουλία αυτή είχε αποφασιστεί πριν από λίγο καιρό από τους Εκπαιδευτικούς και τους Σχολικούς Συμβούλους των εκπαιδευτικών μονάδων.

Πρόκειται για μια δράση που αναδεικνύει δημιουργικούς δεσμούς, τονίζει την αναγκαιότητα αμοιβαίας υποστήριξης, υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας και ταυτόχρονα προσδίδει συγκεκριμένο νόημα και περιεχόμενο στις πολιτιστικές, πνευματικές ανταλλαγές και σχέσεις.

Τα σχολεία αποφάσισαν να συνεργαστούν, να γεφυρώσουν τις αποστάσεις που τα χωρίζουν, να αξιοποιήσουν με τρόπο θετικό τις οποιεσδήποτε αναπόφευκτες διαφορές τους, να εκμεταλλευτούν τους κοινούς στόχους, να δοκιμάσουν και  να αναπτύξουν, από κοινού, νέες πρωτοβουλίες.

Γι’ αυτούς τους στόχους και τους σκοπούς, οι  μαθητές με τη συνδρομή των δασκάλων τους μπορούν να αντιληφθούν την ωφελιμότητα του φυσικού τους περιβάλλοντός, να προβάλουν την αξία του δάσους, των βουνών, του ποταμού, της λίμνης, γενικότερα να δώσουν στη Γεωγραφία το συναίσθημα που της λείπει.

Οι μαθητές και των τριών σχολείων επικοινώνησαν, συνεργάστηκαν, αντήλλαξαν ιδέες, έπαιξαν και ευχαριστήθηκαν από την πρώτη αυτή δημιουργική συνάντηση, η οποία αποτελεί βάσιμη ελπίδα και αισιοδοξία για τις μελλοντικές συναντήσεις τους. Εκδήλωσαν τη σημασία της Αδελφοποίησης, πέρα από τους τρόπους που αναφέρθηκαν, με τη φύτευση του «Δέντρου της Φιλίας» σε επιλεγμένο χώρο στον κήπο του σχολείου. Καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος, οι μαθητές των αδελφοποιημένων σχολείων παρακολούθησαν τα μαθήματα και στο τέλος οργάνωσαν, με ενθουσιασμό, από κοινού, εντυπωσιακή μουσική εκδήλωση και επιδόθηκαν σε εικαστικές δημιουργίες.

 

 

 

 

Από την υποδοχή

 

 

Από τη μουσική εκδήλωση

 

Εικαστικές δημιουργίες

Δείτε Επίσης

“Ημέρα Καινοτομίας”, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Μία ξεχωριστή Ημέρα Καινοτομίας διοργανώνεται την Τρίτη 28 Μαρτίου στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments