Παρασκευή , 10 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Αναβαθμίζεται ενεργειακά το ΠΓΝΙ

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το ΠΓΝΙ

Δημοσιεύτηκε στις 28/11/2019 η προκήρυξη-πρόσκληση υποβολής προσφορών για την υλοποίηση του έργου ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΓΝΙ. Το έργο περιλαμβάνει 12 υποέργα συνολικού προϋπολογισμού 4.415.000€ και χρηματοδοτείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Υποδομές μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος ανάπτυξη» (Ε.Υ.Δ./ Ε.Π.-Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.).Βασικά υποέργα:

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΠΟΕΡΓΟΥΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Προμήθεια&εγκατάσταση εξοπλισμού για αναβάθμιση(BMS)225.000,00
Αντικατάσταση αντλιών θέρμανσης-ψύξης-ζεστού νερού χρήσης,με αντίστοιχες inverter365.000,00
Αντικατάσταση         φωτιστικών-λαμπτήρων,με αντίστοιχα τεχνολογίας led535.000,00
Αντικατάστασηθυρώνεισόδου,μεαντίστοιχεςενεργειακούτύπου120.000,00
Αντικατάσταση θυρών  εξόδου κινδύνου,με αντίστοιχες ενεργειακού τύπου90.000,00
Βελτίωση θερμομόνωσης σε δώματα του κτιρίου του Νοσοκομείου480.000,00
Εγκατάσταση κλιματισμού(VRF               ήVRV),στους δύο(2)πάνω ορόφους κάθε πτέρυγας Κλινικών wardI-II-III1.650.000,00
Εγκατάσταση        φωτοβολταϊκού συστήματος (netmetering)500KW500.000,00

Η υλοποίηση των δράσεων που προβλέπει το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του ΠΓΝΙ θα βελτιώσει, όχι μόνο την ενεργειακή απόδοση του νοσοκομείου κατά δύο επίπεδα, αλλά θα αναβαθμίσει και την ποιότητα νοσηλείας των νοσηλευόμενων και τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.  Για παράδειγμα, η εγκατάσταση κλιματισμού (VRFή VRV), στους δύο (2) πάνω ορόφους κάθε πτέρυγας Κλινικών θα δώσει λύση στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο μας κατά τους θερινούς μήνες. Ταυτόχρονα ο Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που θα αποκτηθεί στο πλαίσιο του έργου θα αναβαθμίσει περαιτέρω τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες. Η ελάφρυνση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου με την εξοικονόμηση σημαντικών πόρων, που θα προκύψουν από τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης,  θα επιτρέψει την κάλυψη αναγκών και θα συμβάλλει στη διεύρυνση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες της περιοχής.

Η Διοίκηση ευχαριστεί τους εργαζόμενους στην Τεχνική υπηρεσία, το Τμήμα Προμηθειών, την Υποδιεύθυνση Οικονομικών καθώς και όλα τα Μέλη του ΔΣ για την ευσυνείδητη και συνεχή προσπάθειά τους που συνέβαλλαν στην προετοιμασία και ωρίμανση του έργου.

 

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments