Δευτέρα , 13 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Απελευθερώθηκαν δύο Τσέχες ύστερα από δύο χρόνια ομηρίας στο Πακιστάν

Απελευθερώθηκαν δύο Τσέχες ύστερα από δύο χρόνια ομηρίας στο Πακιστάν

«Είμαι πολύ ευτυχής που μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Χάντα Χουμπαλόβα και η Αντόνιε Χραστέτσκα, δύο νεαρές γυναίκες που απήχθησαν πριν από δύο χρόνια στο Πακιστάν, επέστρεψαν σήμερα το πρωί στην Τσεχία» czech

Τελείωσε ο εφιάλτης για δύο Τσέχες τουρίστριες που απήχθησαν στο Πακιστάν τον Μάρτιο του 2013.

Όπως ανακοίνωσε πρωθυπουργός της χώρας, Μπόχουσλαβ Σομπότκα, οι δύο γυναίκες επέστρεψαν στα σπίτια τους.

«Είμαι πολύ ευτυχής που μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Χάντα Χουμπαλόβα και η Αντόνιε Χραστέτσκα, δύο νεαρές γυναίκες που απήχθησαν πριν από δύο χρόνια στο Πακιστάν, επέστρεψαν σήμερα το πρωί στην Τσεχία», είπε ο Σομπότκα μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι CT24.

Οι δύο Τσέχες απελευθερώθηκαν χάρη στις ενέργειες της τουρκικής ανθρωπιστικής οργάνωσης Ινσάνι Γιαρντίμ Βακφί (IHH), διευκρίνισε ο πρωθυπουργός.

«Ζητώ από τα μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν την ιδιωτική ζωή τους», συνέχισε.

Η Χάνα Χουμπαλόβα και η Αντόνιε Χραστέτσκα, δύο φοιτήτριες ψυχολογίας ηλικίας 24 ετών, απήχθησαν από ενόπλους στις 13 Μαρτίου 2013 στην επαρχία του Μπαλουτσιστάν, στα σύνορα του Πακιστάν με το Αφγανιστάν και το Ιράν. Είχαν μπει ως τουρίστριες στο Πακιστάν, περνώντας από το Ιράν.

Σε ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο καιρό μετά την απαγωγή τους, οι δύο φοιτήτριες εμφανίστηκαν να ζητούν την απελευθέρωση της Αφία Σιντίκι, μιας Πακιστανής που κρατείται σε αμερικανικές φυλακές κατηγορούμενη για συνεργασία με την Αλ Κάιντα.

Σε ένα δεύτερο βίντεο, που γυρίστηκε στις 23 Αυγούστου 2013 και δημοσιοποιήθηκε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, εξέφραζαν φόβους για το μέλλον τους και ζητούσαν τη βοήθεια της τσεχικής κυβέρνησης. Η Χραστέτσκα ζήτησε μάλιστα από την Πράγα «να ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση του Πακιστάν» για να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους «το συντομότερο δυνατόν».

Η τσεχική κυβέρνηση είχε δώσει στη δημοσιότητα άλλο ένα βίντεο, όπου μιλούσαν οι μητέρες των δύο γυναικών και ζητούσαν από τους απαγωγείς να φερθούν καλά στις κόρες τους.

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments